Tuomas Saikkonen

Tuomas Saikkonen VILPE Oy:n varatoimitusjohtajaksi

Tuomas Saikkonen aloittaa VILPE Oy:n varatoimitusjohtajana 1.1.2019. Siirtyminen varatoimitusjohtajaksi on osa perheyrityksen sukupolvenvaihdosta, sillä Tuomas Saikkonen aloittaa 1.1.2020 VILPE Oy:n toimitusjohtajana. Vaikka VILPEn nykyinen toimitusjohtaja ja yrityksen perustaja Eero Saikkonen väistyy toimitusjohtajan tehtävistä, hän on tämänkin jälkeen mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa, pääosin tuotekehityksessä.

Tuomas Saikkonen

– Tavoitteena on alusta asti ollut, että otan toimitusjohtajan vastuun itselleni, kun olen ensin toiminut organisaation muissa tehtävissä. Siirtyminen varatoimitusjohtajaksi ja sen jälkeen toimitusjohtajaksi on konkreettinen askel tällä polulla, Tuomas Saikkonen kertoo.

Tuomas Saikkosen urapolku alkoi kesätöissä pakkaamossa 15-vuotiaana vuonna 2003. Silloin yhtiön nimi oli vielä SK Tuote Oy. Sen jälkeen hän on työskennellyt muun muassa yrityksen markkinointisuunnittelijana ja vientipäällikkönä. Varatoimitusjohtajaksi Tuomas Saikkonen siirtyy myyntijohtajan paikalta. Uuden myyntijohtajan rekrytoiminen aloitetaan välittömästi.

– Odotan, että varatoimitusjohtajana ja myöhemmin toimitusjohtajana pääsen aikaisempaa enemmän keskittymään koko organisaation kehittämiseen ja strategiseen johtamiseen sekä entistä tiiviimpien verkostojen rakentamiseen meidän ja yhteistyökumppaneidemme välillä, Tuomas Saikkonen kuvailee.

Eero Saikkonen

Tuomas on oppinut Eerolta innovaatioiden ja tulevaisuuteen katsomisen tärkeyden.

– Yrityksen pitää tuoda uusia ratkaisuja markkinoille, jotta se pysyy kilpailukykyisenä, Tuomas Saikkonen sanoo.

Eero Saikkosen mukaan Tuomaksen tärkein tehtävä on viedä VILPE entistä kansainvälisempään suuntaan ja kasvattaa viennin osuutta.

– Tuomaksella on kaikki edellytykset tähän. Hän on kielitaitoinen, omistautunut työlleen ja ymmärtää bisnestä, Eero Saikkonen sanoo.