Ville Veijanen Vahasen akustiikkapalvelujen toimitusjohtajaksi

Akustiikka-alan liiketoimintaan perehtynyt Ville Veijanen aloittaa vuoden 2019 alussa Vahanen-Halme Acoustics Oy:n toimitusjohtajana. Nimitys tukee Vahanen-yhtiöiden tavoitetta tarjota alan asiantuntevinta akustiikkasuunnittelua osana kattavaa palveluvalikoimaa.

Vahanen-yhtiöt nousi Suomen merkittävimpien akustiikka-asiantuntijoiden joukkoon helmikuussa 2018, kun Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy yhdistyi osaksi konsernia. Vahasella halutaan vaalia Halmeen huomattavaa kokemus- ja osaamispohjaa, ja sitä Veijanenkin haluaa kunnioittaa ja hyödyntää tulevassa työssään.

– Aloitan innolla taustaani hyvin sopivassa tehtävässä ja olen ylpeä siitä, että pääsen kehittämään akustiikan liiketoimintaa, perehdyttämään uusia tekijöitä ja rakentamaan palvelun vahvuuksia Alpo Halmeen, Eija Halme-Salon ja Ilkka Marttilan mittavan työn pohjalta, Veijanen sanoo.

TKK:lta valmistuneen diplomi-insinöörin koko työura on rakentunut akustiikka-alan ympärille. Veijanen toimi aluksi viisi vuotta Wärtsilällä voimalaitosten meluntorjunnan ja äänenhallinnan kehitysinsinöörinä. Tehtävässä pääsi ratkomaan monenlaisia akustiikkahaasteita, mikä innosti laajentamaan kokonaisnäkemystä alasta ja siihen liittyvästä liiketoiminnasta. Veijanen siirtyi vuonna 2013 tuotepäälliköksi Saint-Gobain Ecophonille keskittyen akustiikkatuotteiden teknisiin ja kaupallisiin ominaisuuksiin. Sittemmin Commercial Managerin roolissa hänen tehtäviinsä kuului myös asiakaspalvelu- ja teknisen tiimin vetäminen osana Ecophonin Suomen johtoryhmää sekä kokonaisliiketoiminnan kehittäminen.

– Sain kunnian toimia Suomen akustiikka-alan näköalapaikalla yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, ja Vahasella asiakaskunta on pitkälti sama, Veijanen sanoo. – Palvelemme esimerkiksi kuntia ja kaupunkeja sekä rakennusliikkeitä. Vuoden alussa uudistunut rakennusmääräyskokoelma luo varmasti uutta kysyntää akustiikkasuunnittelun palveluille.

Veijasen työtä täydentää hifiharrastus, esimerkiksi elokuvien monikanavaäänentoisto, ja työn vastapainoksi hän harrastaa kuntosalilla käyntiä.

– Ihmisten hyvinvointi, viihtyisyys, turvallisuus ja terveellisyys nousevat kokoajan enemmän esiin, myös rakentamisen uusissa asetuksissa ja ohjeissa, ja sitä kautta kohdataan akustiikan haasteet työpaikkojen, koulujen, sairaaloiden ja muiden kohtaamispaikkojen arjessa, Veijanen sanoo.
– Odotan kovasti päästä kuulemaan asiakkailta heidän tarpeistaan ja olla mukana muotoilemassa hyvinvointia edistävää rakentamista tukevia asiakaslähtöisiä ratkaisuja.

– Villen johdolla rakennetaan Halmeen ainutlaatuista osaamisperintöä jatkava ja laajentava tiimi Suomen markkinoille, sanoo Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty.
– Kokeneet konkarit ja innostunut nuori sukupolvi ovat loistava yhdistelmä, joka tarjoaa synergiaa myös konsernin muihin palveluihin, kuten arkkitehti- ja talotekniikkasuunnitteluun sekä rakennusfysiikkaan. Löysimme onneksemme alan ihmisen johtamaan akustiikkatoimintaa seuraavalle tasolle.