Trombia Technologies: Täysitehoinen, autonominen ja hiilineutraali lakaisukone

Kyseessä on maailman ensimmäinen autonominen lakaisuajoneuvo, joka on kehitetty toimimaan kaikissa sääolosuhteissa.

“Me mietimme niitä yli kolmea miljoona tonnia hiilidioksidipäästöjä, joita imulakaisukoneet ympäri maailmaa puksuttavat taivaalle. Tuo teknologia kehitettiin 1950-luvulla, ja nyt maailma yrittää 2020-luvulla yhä samalle menetelmällä. Kehittämällämme, ja patentoidulla, Trombia-puhdistusteknologialla romahdutamme kyseisen puhdistustyön energiatarpeen ja otamme haastavankin katupölyn kyytiin tehokkaasti”, sanoo Snowek Oy Trombia Technologiesin toimitusjohtaja Antti Nikkanen.

Nyt julkaistu hiilineutraali ja autonominen lakaisukone tuodaan markkinoille kansainvälisen pilottiohjelman kautta vuonna 2021 ja sarjavalmistukseen vuonna 2022.

Trombia Free lakaisukoneet on kehitetty kotimaisen kotinäköosaamisen voimin toimimaan kaikissa keliolosuhteissa. Konenäkö perustuu lidar-teknologiaan, joka mahdollistaa tehokkaan toimimisen ulko- ja sisätiloissa. Teknologiaa voidaan tukea ulkotiloissa myös satelliittitoiminnoilla. Kehitystyö autonomisen toiminnan osalta on tehty yhdessä espoolaisen GIM Robotics Oy:n kanssa.