Kuva: suomirata.fi

Timo Kohtamäki Suomi-rata Oy:n toimitusjohtajaksi ja Siru Koski suunnittelujohtajaksi

Suomi-rata Oy:n hallitus on valinnut joulukuussa 2020 perustetun hankeyhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Timo Kohtamäen. Hänellä on pitkä kokemus infrahankkeista ja johtamisesta muun muassa Lemminkäinen Oyj:n toimitusjohtajana ja sen jälkeen useiden rakennusalan yhtiöiden hallituksissa.

Kuva: suomirata.fi

– Kyseessä on yksi lähihistoriamme hienoimmista ja merkittävimmistä infrahankkeista, joka toteutuessaan tulee viemään eteenpäin koko Suomea ja sujuvoittaa suomalaisten arkea. On erittäin innostavaa päästä johtamaan tällaista kokonaisuutta, Kohtamäki sanoo.

Suomi-rata -hankkeen tehtävänä on raideliikenneinfrastruktuurin suunnittelu rakentamisvalmiuteen asti. Tavoitteena on noin tunnin junayhteys Tampereen ja Helsingin välille, suora kaukojunayhteys pääradalta lentoasemalle sekä entistä nopeampi raideyhteys Helsingin keskustan ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille. Suomen valtion lisäksi osakkaina yhtiössä ovat Finavia Oyj, Helsinki, Tampere, Vantaa, Hämeenlinna, Janakkala, Riihimäki, Lahti, Akaa, Jyväskylä, Oulu, Pori, Seinäjoki, Vaasa, Kangasala, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Ylöjärvi, Kokkola ja Parkano.

– Suomi-radan suunnittelu kulkee nyt kiihtyvällä vauhdilla eteenpäin. Valittu toimitusjohtaja tulee viemään hankkeen suunnittelun maaliin, jotta toteutus voi alkaa, sanoo Suomi-rata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Savolainen.

Toimitusjohtajan nimittämisen ohella Suomi-rata Oy:n hallitus on lisäksi valinnut hankkeen suunnittelujohtajaksi Siru Kosken, joka siirtyy tehtävään Ramboll CM Oy:stä. Koskella on vahva kokemus ratahankkeiden muun muassa hankesuunnittelun yksikönpäällikön sekä apulaisjohtajan tehtävistä Liikennevirastosta.  

Kohtamäki ja Koski aloittavat tehtävissään myöhemmin tarkentuvana ajankohtana.