Dansani / INR

Tanskalainen kylpyhuonekalusteiden Dansani ostaa INR:n

Dansani / INR

Dansanin omistaja ja toimitusjohtaja Carsten Friis ostaa ruotsalaisen kilpailijansa INR Iconic Nordic Roomsin. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto Pohjoismaissa on noin 67 miljoonaa euroa.

INR:n ja Dansanin lähiajan suunnitelmana on keskittyä jo olemassa olevaan toimintaan Pohjoismaissa sekä keskinäisen yhteistyön vahvistamiseen. Pidemmällä aikavälillä tavoitteena on laajentua Keski-Euroopan markkinoille.

”INR on täydellinen kumppani Dansanille, sillä yritysten valikoima, toimintakulttuuri ja markkina-asema täydentävät toisiaan. Dansanin ja INR:n yhdistymisen myötä yritystoiminta saa voiman ja kasvupohjan, jotka ovat välttämättömiä myynnin kasvattamiseen nykyisillä markkinoilla ja laajentumiseen uusille markkinoille. Olen todella iloinen, että kaupat toteutuivat”, Dansanin toimitusjohtaja Carsten Friis sanoo.

”INR:lle on paras mahdollinen tulevaisuudenkuva, että Dansanista tulee sen omistaja. Fuusioituminen merkitsee paljon työntekijöillemme ja asiakkaillemme. Erityisesti asiakkaamme hyötyvät merkittävästi, sillä voimme nyt tarjota entistä suuremman tuotevalikoiman, parempaa palvelua ja kattavampaa osaamista. Siksi luovutan viestikapulan Carsten Friisille, josta tulee uuden Dansani/INR-yrityksen toimitusjohtaja”, Per Skårner sanoo. Kaupan myötä hän vetäytyy operatiivisesta vastuusta, mutta jatkaa INR/Dansanin hallituksessa.


INR Nordic AB

INR suunnittelee, valmistaa ja myy kylpyhuonekalusteita, räätälöityjä suihkuratkaisuja ja pyyhekuivaimia. Muotoilu on skandinaavista, yksinkertaista ja laadukasta sekä yksityiskohtiin keskittyvää. INR perustettiin vuonna 1988 Skånessa. Sen pääkonttori sijaitsee Malmössä ja tuotanto sekä Malmössa että Jönköpingissä. Vuodesta 2010 INR on ollut pääomayhtiö CapManin omistuksessa. INR:n päämarkkina-alueita ovat Ruotsi, Norja ja Suomi. Lue lisää: ​www.inr.fi

Dansani A/S

Dansani kehittää ja markkinoi kylpyhuonetuotteita. Sen juuret ovat syvällä tanskalaisessa muotoiluperinteessä, jossa laadukas käsityö, yksinkertaisuus ja toiminnallisuus ovat ajattomien ja tyylipuhtaiden tuotteiden ydin. Dansani on laatutietoisten asiakkaiden valinta. Dansani on perustettu vuonna 1983 ja sen pääkonttori on Haderslevissa. Sillä on myyntiyhtiöitä Englannissa, Hollannissa, Saksassa, Norjassa ja Ruotsissa. Dansanin liikevaihdosta 80 % tulee ulkomailta. Lue lisää: ​www.dansani.fi