Kuva: sykoy.fi

SYK myy kiinteistöjä Joensuussa

Kuva: sykoy.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) luopuu kiinteistöistä, sillä Joensuun yliopistolla ei ole enää ollut varsinaisesti käyttöä rakennuksille. Myytävä kokonaisuus sijaitsee Joensuun yliopiston alueella Tulliportinkadulla. Kiinteistöissä on neliöitä yhteensä 2 920 m2. Rakennukset myydään tontteineen.

– Tontilla, jolla nykyinen kiinteistö sijaitsee, on rakennusoikeutta yhteensä 7 700 m2. Tontin sijainti on hyvä, se on rauhallisella paikalla, aivan Joensuun ydinkeskustan laidalla. Lähellä sijaitsevat päiväkoti, koulutus ala-asteesta yliopistoon saakka sekä paljon liikunta- ja harrastemahdollisuuksia. Olemme jo käynnistäneet suunnittelun ihmisten tarpeisiin vastaavasta asukaslähtöisestä asuinrakentamisesta, kertoo Rakennusliike Soimu Oy:n toimitusjohtaja Petri Kahelin.

– Kiinteistöjen myynti paikalliselle toimijalle takaa paremman kehityspotentiaalin paikallisesta näkökulmasta. Aluetta lähtee kehittämään toimija, jolla on antaa lisäarvoa ja joka pystyy vastaamaan markkinan tarpeisiin aiempaa paikallisemmin. Kauppa on alueen kehityksen kannalta positiivinen askel, SYK Oy:n johtaja Juha Uotila sanoo.