Kuva: nrcgroup.fi

Sweco ostaa norjalaisen NRC Groupin suunnitteluliiketoiminnan

Sweco on tehnyt sopimuksen NRC Groupin suunnitteluliiketoiminnan ostamisesta. Kaupan myötä Sweco haluaa nousta johtavaksi raideliikenteen asiantuntijaksi Pohjois-Euroopassa ja vahvistaa asemaansa Suomessa ja Ruotsissa.

Norjalainen NRC Group toimii Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa.  Se tarjoaa infra-alan suunnittelun lisäksi muun muassa infra-alan rakentamisen ja kunnossapidon palveluja. Konserniin kuuluu NRC Group Finland Oy. NRC Group ja VR Track yhdistyivät 7.1.2019.

Kuva: nrcgroup.fi

Suunnitteluliiketoiminnan kaupan myötä Sweco on mukana muun muassa Raide-Jokeri-hankkeessa, Tampereen Ratikassa, Espoo-Lohja-Salo-oikoradassa ja Luumäki-Imatra-ratahankkeessa. Swecolle siirtyy NRC Groupista 320 raide-, infra- ja yhdyskuntasuunnittelun asiantuntijaa Suomessa ja Ruotsissa. Lisäksi Suomessa Sweco saa uuden toimipisteen Riihimäelle.

”Yrityskauppa vahvistaa Swecon aseman johtavana raideliikenteen asiantuntijana Pohjois-Euroopassa ja kasvattaa liikenneinfrastruktuurin osaajajoukkomme yli 1 200 henkilöön koko Sweco-konsernissa. Suomessa Swecosta tulee raideliikennesuunnittelun johtava toimija ja yksi isoimmista toimijoista infrastruktuurin, liikkumisen ja kaupunkisuunnittelun parissa. Pystymme tarjoamaan osaamistamme merkittäviin infrahankkeisiin, myös kansainvälisesti. Olemme kestävän kaupunkikehityksen edelläkävijä, ja meille on tärkeää edistää kestävää liikennettä ja olla osa ilmastonmuutosta ehkäisevää yhteiskunnan kestävää kehitystä”, Sweco Finlandin maajohtaja Markku Varis sanoo.

”Suunnittelu on ollut koko historiamme ajan merkittävä osa liiketoimintaamme ja meille oli tärkeää löytää omistaja, jolla on parhaat mahdollisuudet kehittää sitä eteenpäin. Uskomme, että osana Swecoa suunnitteluyksikkömme saavuttaa täyden potentiaalinsa ja kasvattaa kilpailukykyään entisestään. NRC Group ja Sweco työskentelevät yhdessä useissa hankkeissa jo nyt ja tämän kaupan myötä saamme mahdollisuuden vahvistaa yhteistyötämme entisestään Pohjoismaissa. Jatkossa asiantuntijamme pääsevät kehittämään raideliikennettä koko Pohjois-Euroopassa yhdessä Swecon organisaation kanssa. Tämä on hieno mahdollisuus”, sanoo NRC Group Finlandin toimitusjohtaja Harri Lukkarinen.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksynnän.