Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n toimitusjohtajaksi Sanna Sianoja

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri, MBA Sanna Sianoja, 49. Sianoja aloittaa tehtävässään 1. marraskuuta 2019. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Mauno Sievänen siirtyy eläkkeelle vuodenvaihteessa.

SYK:n hallitus teki valinnan suuresta, noin 80 hakijan joukosta. Hallitus painotti valinnassa kiinteistö- ja rakennusalan kokemusta sekä laaja-alaista strategista ja operatiivista kokemusta niin johtamisesta kuin liiketoiminnastakin. Sanna Sianoja erottui joukosta myös vahvojen vuorovaikutus- ja verkostoitumistaitojensa ansiosta.

– Sanna Sianoja on kiinteistöliiketoiminnan ja kiinteistökehityksen ammattilainen. Hänellä on hyvät valmiudet lähteä kehittämään yliopistokampuksia yhdessä yhtiön muiden ammattilaisten sekä kampuksilla toimivien vuokralaisten kanssa. Sannan tavoitteellinen työskentelyote, hyvät vuorovaikutustaidot ja kansainvälinen kokemus tekivät meihin suuren vaikutuksen, toteaa SYK:n hallituksen puheenjohtaja, Päivi Mikkola.

– Odotan innolla uusiin tehtäviin siirtymistä. Kiinnostuin SYK:ssa erityisesti siitä, kuinka saadaan laaja kiinteistökokonaisuus parhaiten optimoitua niin, että tilat palvelevat käyttäjiä ja heidän tarpeitaan. Myös vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovat seikkoja, joiden toteutuminen tulee tekemisessämme ottaa huomioon. Innostun asioiden kehittämisestä sekä uusien innovaatioiden löytämisestä haastavissakin tilanteissa. Kiinteistöihin liittyvät aina myös erilaiset projektit, jotka tuovat mielenkiintoisen lisänsä kokonaisuuteen, Sanna Sianoja sanoo.

– Uskon vahvasti tiimityöhön, yhteistyö synnyttää usein parhaat ideat. Olen varma, että pääsemme yhdessä henkilöstön ja sidosryhmien kanssa kehittämään niin toimintoja kuin yhtiötäkin siten, että palvelemme käyttäjien tarpeita tehokkaasti ja vastuullisesti tulevaisuudessakin, Sianoja jatkaa.

Sanna Sianoja siirtyy SYK:n toimitusjohtajan tehtävään Fennia Varainhoito Oy:stä. Hän on aiemmin työskennellyt useita vuosia kiinteistöjohtajana A. Ahlström Kiinteistöt Oy:ssä ja sitä ennen useissa tehtävissä sekä Aberdeen Asset Management Finland Oy:ssä että YIT Oyj:ssä.