Lappeenrannan teknillisen yliopiston vihreä kampus on Suomen Yliopistokiinteistöjen salkussa. Kuva: Ari Nakari

Suomen Yliopistokiinteistöt laskee liikkeeseen vihreän joukkovelkakirjalainan

Lappeenrannan teknillisen yliopiston vihreä kampus on Suomen Yliopistokiinteistöjen salkussa. Kuva: Ari Nakari

– Vastuullisuusvisiomme mukaisesti tavoitteenamme ovat Euroopan vastuullisimmat kampukset, ja kestävä kehitys on yksi meneillään olevan strategiakautemme neljästä strategisesta hankkeesta. Vihreä bondi auttaa meitä parantamaan rakennustemme ekologista vastuullisuutta niiden koko elinkaaren aikana, sanoo SYK:n varatoimitusjohtaja, talous- ja rahoitusjohtaja Anssi Koski.

SYK sitoutuu investoimaan keräämänsä rahoituksen sertifioituihin ympäristövastuullisiin ja energiatehokkaisiin hankkeisiin, muun muassa uusiin ja perusparannettaviin kiinteistöihin, joiden BREEAM-ympäristöluokitus on vähintään Very Good ja energiankulutus ainakin 15 prosenttia alempi kuin mitä rakennusmääräykset edellyttävät.

SYK edistää kestävää kehitystä ekologisuuden, talouden ja sosiaalisuuden näkökulmasta. Yhtiö kehittää kiinteistöjä entistä energiatehokkaammiksi ja ekologisemmiksi ja kiinnittää investoinneissa huomiota ympäristöystävällisten ja pitkäkestoisten ratkaisujen löytämiseen.

– SYK on Suomessa ja kiinteistöalalla uranuurtaja. SYK:n green bond on otettu markkinoilla hyvin vastaan, vihreydellä on selkeästi väliä yhä useammalle sijoittajalle, sanoo Nikolas Rokkanen, SEB:n Head of Debt Capital Markets.

Euromääräisen, kiinteäkorkoisen vihreän joukkovelkakirjalainan maturiteetti on viisi vuotta. Järjestelyllä SYK varautuu liiketoiminnan kasvuun. Samalla yhtiö hajauttaa ja monipuolistaa rahoitusrakennettaan.

Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) toimii transaktion järjestäjäpankkina ja neuvonantajana Green Bond Frameworkin perustamisessa, joka sisältää CICERO:n Second Opinion -arvionnin. Borenius Asianajotoimisto Oy toimii transaktiossa yhtiön oikeudellisena neuvonantajana.