Flamingon uusi hotellisiipi on kirkkaanpunainen. Laajennus avataan helmikuussa 2019.
Kuva: Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners

10-vuotias Flamingon viihdekeskus laajenee

Flamingon uusi hotellisiipi on kirkkaanpunainen. Laajennus avataan helmikuussa 2019.
Kuva: Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners

Break Sokos Hotel Flamingo avaa nykyisen hotellirakennuksen viereen valmistuvaan lisärakennukseen 232 uutta hotellihuonetta, jotka sisustetaan kolmella eri teemalla. Hotellihuoneet valmistuvat helmikuussa 2019, jolloin Flamingon hotellista tulee 541 huoneella Suomen suurin hotelli.

Uusi bussiyhteys alkaa liikennöidä Flamingon ja lentokentän väliä tammikuussa, mikä nostaa Flamingon hotellin asemaa lentokenttähotellina.

– Flamingo sopii useille eri  kohderyhmille, kuten liikematkustajille, kotimaan ja ulkomaan matkailijoille sekä minilomaa viettäville lähialueen viikonloppukävijoille. Uusi bussiyhteys tekee lentomatkustajien elämästä vaivatonta, hotellijohtaja Päivi Holappa kertoo.

Lämpöä talteen kiinteistön ilmanvaihdosta ja jätevesistä

Varma kiinteistön omistajana on panostanut laajennuksen yhteydessä koko kiinteistön energiatehokkuuteen. Uusien ympäristöystävällisten hiilidioksidilämpöpumppujen avulla lämpöä pystytään ottamaan talteen tehokkaasti kiinteistön ilmanvaihdosta ja jätevesistä. Kokoluokaltaan yhtä mittavaa jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmää ei ole tätä ennen hyödynnetty Suomessa liikekiinteistössä.

–  Tämä pienentää merkittävästi kiinteistön päästöjä samalla kun energiaa saadaan talteen. Energiansäästöhankkeen toimenpiteet pienentävät Flamingon hiilijalanjälkeä päästömäärällä, mikä vastaa noin 230 henkilöauton matkaa maailman ympäri vuodessa, Varman asiakaspäällikkö Tytti Juhokas sanoo.

Hotellin lisärakennuksen katolle asennetaan noin 130 aurinkopaneelia.

Varman tavoitteena on pienentää kiinteistöjensä hiilijalanjälkeä 20 prosenttia vuodesta 2015 vuoteen 2025 mennessä. Flamingon energiatehokkuushankkeeseen on saatu työ- ja elinkeinoministeriön energiatukea, joka kattaa investointikustannuksista vajaan kolmanneksen.

Ravintolamaailma ja kauppakeskus laajenevat

Hotellin lisärakennuksen lisäksi Flamingon kiinteistön liiketiloja ja ravintolamaailmaa laajennetaan ja freesataan. Rullaportaat ja uusi hissi helpottavat liikkumista viihdekeskuksen ensimmäisen ja toisen kerroksen välillä. Uudet vuokralaiset avaavat palvelunsa asiakkaille talven 2019 aikana.

Myös autohallin valaistusta on uudistettu ja nykyaikainen pysäköinnin ohjausjärjestelmä näyttää vapaiden paikkojen määrän.

Flamingo Vantaan Aviapoliksen alueen vetonaula  

Viihdekeskus Flamingon laajeneminen on osa Vantaan kaupungin kehityshanketta, jossa Aviapoliksen alueesta rakennetaan vetovoimaista asukkaita, yrittäjiä ja matkustajia houkuttelevaa kaupunkia. Viime vuonna viihdekeskus Flamingossa oli 4,75 miljoonaa kävijää.

– Viihdekeskus Flamingon yhteydessä olevan Break Sokos Hotel Flamingon majoituskapasiteetti lähes tuplaantuu keväällä avattavan laajennusosan myötä. Flamingon viihdekeskus on tärkeä osa Vantaan ja pääkaupunkiseudun matkailua, Aviapoliksen alueen projektijohtaja Arja Lukin sanoo.