Kuva: fundacon.fi

Smaragdus osti Fundaconin

Kuva: fundacon.fi

Vuonna 1998 perustettu Fundacon Oy on erityisesti kattilalaitosten hankkeiden projektinjohtoon sekä asiantuntijatehtäviin erikoistunut konsulttiyritys, joka työllistää kuusi henkilöä. Yhtiö on ollut mukana useissa kotimaisissa energia-alan investointihankkeissa.

Fundaconin uudeksi omistajaksi tulee suomalainen Smaragdus-konserni 29.5.2020 toteutuneella kaupalla. Konsernin omistajina on suomalaisia ammattimaisesti sijoittavia yksityishenkilöitä ja yhtiöitä, joilla on  osaamista investointiprojekteihin liittyvästä liiketoiminnasta. Konserni on sijoitusyhtiö Helmet Capitalin hallinnoima ja sen omistukseen kuuluvat teollisuuden suunnittelu- ja konsultointiyhtiö CTS Engtec Oy sekä Fimpec Oy, joka on  rakennuttamisen ja projektinjohdon toimija. Fundacon ja sen palvelutarjonta energiasektorilla tulee jatkossa tukemaan konsernin yhtiöiden kokonaispalvelutarjontaa teollisuuden kokonaisvaltaisissa toimeksiannoissa.

Fundaconin toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.6.2020 alkaen Frans Jokinen ja hallituksen puheenjohtajaksi Antti Lukka.  Yhtiön aiemmat omistajat Pekka Utunen, Lars Sandberg ja Heikki Komonen jatkavat Fundaconin palveluksessa. Omistusmuutoksella ei ole muita henkilöstövaikutuksia. Jatkossa yhtiön henkilöstömäärää pyritään kasvattamaan.

”Yrityskauppa luo meille uusia mahdollisuuksia laajentaa toimintaamme toimialoille, joissa sisaryhtiömme CTS Engtec ja Fimpec ovat vahvoja, kuten esimerkiksi metsä- ja prosessiteollisuuteen. Näillä toimialoilla meidän asiantuntiuutemme erityisesti voimalaitososaamisessa hyödyttää koko konsernia ja vahvistaa sen kokonaisvaltaista projektiosaamista”, Lars Sandberg sanoo.

”Konsernin aiemmin ostamat CTS Engtec ja Fimpec ovat luoneet vahvan pohjan teollisuuden projektijohto- ja suunnittelukumppaneina. Fundaconin osto avaa konsernin olemassa olevalle projektiosaamiselle uuden kasvukanavan energiateollisuuteen. Fundacon tukee konsernin energia- ja projektiosaamista erityisesti voimalaitosten esisuunnittelussa ja hankintajohtamisessa. Ensimmäiset koko konsernin osaamista hyödyntävät yhteistarjoukset ovat jo tehty”, Smaragdus-konsernin hallituksen puheenjohtaja Timo Hyvönen kertoo.