Huvilapiha

Skanskalta uusia asuntoja 1920-luvun pihapiiriin Oulussa

Skanska käynnistää uuden asuntohankkeen ennakkomarkkinoinnin Oulun keskustaan jo valmistuneen Artesaanin pihapiiriin. As. Oy Oulun Huvilapiha koostuu kolmekerroksisesta, 18 asunnon uudesta kerrostalo-osasta sekä saneerattavasta 1920-luvun puutalosta, jossa on neljä asuntoa.

”Oulun entisen taidekoulun paikalle muodostuva kortteli on harvinainen kokonaisuus, jossa uusi ja vanha kohtaavat. Huvilapihan rakentaminen alkaa arviolta syksyllä 2018, ja asunnot valmistuvat syksyllä 2019”, kertoo projektipäällikkö Jukka Harjunpää Skanska Kodeilta.

Kotien koot vaihtelevat 28-neliöisistä yksiöistä 76,5 neliön kolmioihin. Erillisinä osakkeina myytävistä autopaikoista 13 paikkaa sijaitsee pihakannen alla ja viisi pihalla. Neljä paikkaa on mahdollisuus varustaa sähköauton latauspisteellä. Kohde valmistuu yhtiön omistamalle tontille.

Uudisrakennus sijoittuu korttelin Uusikadun puoleiseen kulmaan, merkittävälle paikalle osaksi oululaista katukuvaa. Viereisellä tontilla sijaitseva korttelinosa vanhoine puutaloineen ja mansardikattoineen määrittelevät pihapiiriä, jolle kolmekerroksinen uudisrakennus sovitetaan. Saneerattavan pienkerrostalon ajalleen tyypillinen julkisivu jää ennalleen ja sen sisälle rakentuu neljä nykyaikaista kotia.

”Nimensä mukaisesti korttelin keskiössä on suojaisa piha istutuksineen ja viihtyisine oleskelualueineen. Piha muodostaa Huvilapihan sydämen, ja sen kasvillisuudessa on selkeitä muistumia vanhojen huviloiden muotopihoista. Piha kukkii koko kesäkauden ja tarjoaa asukkaille omenapuiden ja marjapensaiden satoa”, Harjunpää kuvailee.

Huvilapihan keskeinen sijainti palvelee monen ikäistä asukasta ja tuo uutta elämää historiallisille kulmille. Rotuaarille Huvilapihalta kävelee 10 minuutissa, ja korttelin etäisyydellä löytyvät niin kaupat ja ravintolat kuin terveyspalvelut sekä liikuntamahdollisuudet.

”Viime vuoden lopulla kortteliin valmistunut Artesaani on saanut asukkaansa, enää muutama koti on vapaana. Ainutlaatuisen korttelin sijainti Oulun keskusta-alueella on erinomainen, siksi uskomme myös Huvilapihan kiinnostavan monia”, Harjunpää toteaa.