Peikolta välipohjajärjestelmä 268 pientaloon Yhdistyneissä Arabiemiraateissa

Peikko Gulf LLC

Peikko Gulf LLC, on saanut huomattavan tilauksen Sun Island -pientalohankkeeseen Sharjahissa, Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Tilaus käsittää 5,5 kilometriä DELTABEAM®-liittopalkkeja, sekä huomattavan määrän HPM®-ankkurointipultteja. Hankkeen on arvioitu valmistuvan vuoteen 2021 mennessä.

Sun Island käsittää yhteensä 268 pientaloa, ja se on osa Sharjah Waterfront City -hanketta. Tämä massiivinen hanke rakennetaan kahdeksalle saarelle 36:n kilometrin mittaiselle rantaviivalle, ja se käsittää 18 miljoonan neliömetrin kokoisen alueen. Alueelle rakennetaan hotelleja, 1 500 pientaloa, 95 kerrostaloa sekä asuin- että toimistokäyttöön, ostoskeskuksia ja viihdekeskuksia. Sun Cityn hankekehittäjänä toimii Sharjah Oasis Real Estate Development, ja Naga Architects vastaa rakennesuunnittelusta. Pääurakoitsija on Tech-Construction, ja hankkeen betonielementit valmistaa Abu Dhabi Precast.   ed

“Jos rakenteessa olisi käytetty betonielementtipalkkeja, olisi lisäksi tarvittu tukipalkkeja. Hankkeen rakennevaatimukset kuitenkin edellyttivät matalaa välipohjarakennetta. Päädyimme käyttämään perinteisestä poikkeavia rakenneratkaisuja, jotta kykenimme vastaamaan vaatimuksiin tinkimättä muotoilusta. Valitsimme Peikon innovatiivisen DELTABEAM®-välipohjajärjestelmän, joka mahdollistaa talojen ulokkeiset julkisivumuodot. Tasainen välipohjarakenne ilman leukapalkkeja mahdollistaa huoneenkorkuiset ikkunaelementit sekä liukumekanismilla avattavat seinäelementit”, kuvailee Naga Architects:n edustaja Hazan.

“Peikon DELTABEAM® on joustava ja monipuolinen ratkaisu, joka yhdistää täydellisesti nopean asennuksen, arkkitehtonisesti haastavat muodot, sekä matalat välipohjat. Se mahdollistaa hoikat ja kevyet rakenneratkaisut, ja näiden mukanaan tuomat säästöt rakennusajassa ja kustannuksissa. Teräspalkin ja betonivalun muodostama liittorakenne mahdollistaa pitkät jännevälit, jotka tuovat muuntojoustavuutta avoimiin tiloihin”, kuvailee Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Lisätietoa ja virtuaalikierros Sharjah Waterfront City:ssä: http://swfcity.com/