Kuvassa: Härmälänrannan veturi julkisivu. Kuva: Skanska.

Skanskalta maamerkki Tampereen Härmälänrantaan

Kuvassa: Härmälänrannan veturi julkisivu. Kuva: Skanska.

As. Oy Härmälänrannan Veturi on ympäristön rakennuksia korkeampi, 12-kerroksinen talo, joten siitä tulee alueensa maamerkki.

Härmälänrannan Veturiin tulee 66 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 30 neliön yksiöistä 77,5 neliön perheasuntoihin.

– Veturin rakentaminen käynnistyy arviolta huhtikuussa 2018, ja uudet kodit valmistunevat syksyllä 2019, kertoo projektipäällikkö Kristiina Helenius Skanska Kodeilta.

Asiakkaiden arkea helpottamaan Veturin yleisiin tiloihin on tulossa SmartPost-pakettiautomaatti. Asukkaat voivat sekä vastaanottaa että lähettää paketteja automaatin kautta.

Lisäksi Veturiin on tulossa sähköautojen latauspiste.

– Veturin autopaikat eivät ole osakkeina myytäviä paikkoja siinä mielessä, että autopaikan haluava voisi ostaa oman paikan. Sen sijaan pysäköintioikeuden ostanut voi ajaa mille tahansa vapaalle paikalle. Sama pätee sähköauton latauspisteeseenkin, Helenius sanoo.

Sähköautoille erityisesti tarkoitettu latauspiste lataa sähköautoa jo muutaman tunnin aikana, mutta jokaisella hallin tavallisista autopaikoista on toki myös mahdollista ladata sähköautoa hidaslatauksella eli vaikkapa yön yli.

Ekotehokkuus on Veturissa otettu huomioon myös aurinkopaneelien kautta: katolle sijoitettavien aurinkopaneelien tuottamaa sähköä käytetään muun muassa yleisten tilojen valaistukseen.

Härmälänrannan Veturin tulevan sijaintipaikan lähellä on Skanskalla rakenteilla toinen asuntohanke, Härmälänrannan Pilotti, joka valmistuu kesällä 2018.

Härmälänrannan alueesta on muodostunut viihtyisä, uusi asuinalue vain noin viiden kilometrin päähän Tampereen keskustasta Pyhäjärven rannalle. Rakennukset muodostavat kaupunkimaisen ympäristön, johon on tulossa myös puistoja ja kävelyreittejä.

www.skanska.fi