Tiesuunnitelman havainnekuva. Kuva: Lujabetoni.

Lujabetonin paalut Lahden uuteen eteläiseen kehätiehen

Tiesuunnitelman havainnekuva. Kuva: Lujabetoni.

ST-urakkana toteutettavassa hankkeessa Lujabetoni toimittaa kohteen kaikki betonipaalut, yhteensä noin 160 kilometriä. Betonipaalutoimitus on arvoltaan lähes viisi miljoonaa euroa.

Valtatie 12:n Lahden eteläinen kehätie -hankekokonaisuuden rakentaminen tuo tullessaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. Lisäksi uuden tien odotetaan parantavan asumisviihtyisyyttä, kun läpikulkuliikenne ohjautuu pois kaupunkimaisilta alueilta ja päästöt pienenevät liikennemäärien pienentyessä.

Lujabetonin toimittamat betonipaalut lyödään noin 6000 paalupisteeseen. Toimitukset vaativat tarkkaa etukäteissuunnittelua ja logistiikan hallintaa, mistä Lujabetonilla on suurten, onnistuneiden megakohteiden toimittajana jo paljon kokemusta.

– Meillä on kertynyt yrityksen sisälle tietotaitoa paalutoimituksista mm. Suomen suurimmalle paalutustyömaalle, Äänekosken biotuotetehtaalle, kertoo Lujabetonin Pernajan-tehdaspäällikkö Jorma Ilkka.

– Tämä hanke on todella iso ja merkittävä ydinurakka Lujabetonin Pernajan-tehtaalle. Tehtaaltamme lähtee kohteeseen noin 10 rekkakuormaa betonipaalua päivittäin ja hanke tulee työllistämään tehdastamme pitkälle syksyyn asti. Tehtaan hyvän sijainnen ansiosta myös kuljetusmatkojen ympäristöhaittoja saadaan minimoitua, toteaa Ilkka.

Paalutustyöt alkavat koepaalutuksilla helmikuussa 2018. Paalutustyön on määrä olla pääosin valmis vuoden loppuun mennessä. Kokonaisuudessaan hankkeen on määrä valmistua vuoden 2021 loppupuolella.