Skanska rakentaa Cityconille vuokra-asuntoja kauppakeskus Lippulaivan yhteyteen Espoossa

Kauppakeskus Lippulaivan välittömään yhteyteen rakennettava kohde käsittää neljä asuinrakennusta, joissa on 4–15 kerrosta. Rakennusten lämmityksessä hyödynnetään maalämpöä, ja katoille asennetaan aurinkopaneelit. Yhteiselle sisäpihalle muodostuu puistomainen oleskelualue. Pysäköintipaikat sijoittuvat rakennusten alla oleviin tiloihin, jotka toteutetaan osana kauppakeskuksen rakentamista.

”Valitsimme Skanskan saatujen tarjousten sekä kehitysvaiheen jälkeen yhteistyökumppaniksemme ja olemme vakuuttuneita siitä, että valitsemalla saman rakennusliikkeen sekä kauppakeskusosan että vuokra-asuntojen rakentajaksi pienennämme merkittävästi rakennusaikaisia riskejä ja varmistamme saman korkean laadun”, toteaa Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo.

Pääosin tiililaattapintainen julkisivu on yhteneväinen kauppakeskuksen ulkoisen ilmeen kanssa. Julkisivua elävöittävät muun muassa ylimpien kerrosten uritettu väribetoni sekä koko Lippulaivan hankekokonaisuudelle räätälöidyt perferoidut metallilevyt.

Kohteiden rakentaminen alkaa helmikuussa 2021, ja ne valmistuvat alkuvuodesta 2023.

Skanskan rakentaman kauppakeskus Lippulaivan on arvioitu valmistuvan keväällä 2022. Lippulaivan urakkaan sisältyy myös joitakin Espoonlahden metroasemaan liittyviä tiloja, kuten sisäänkäyntejä ja lippuauloja, sekä nyt rakennettavien asuintalojen alapuolelle tuleva lähiliikenteen bussiterminaali.

”Olen iloinen, että Lippulaivan lisäksi yhteistyömme Cityconin kanssa jatkuu myös asuinrakennusten parissa. Hyödynnämme tässä monipuolisessa kokonaisuudessa skanskalaisten osaamista laaja-alaisesti, aina suunnittelusta ja hankinnasta rakentamiseen saakka”, kertoo tulosyksikön johtaja Jorma Seppä.