Kuva: B&M Architects

Skanska rakentaa 24-kerroksisen vuokratalon Vuosaareen

Kuva: B&M Architects

Tornitalo rakentuu aivan Vuosaaren metroaseman ja kauppakeskus Columbuksen läheisyyteen osoitteeseen Vuotie 47.  Asunto Oy Helsingin Hyperionin julkisivun sandwich-elementit käsitellään kuparinsävyiseksi, mikä tuo rakennukselle metallimaisen hohdon. Viereiselle tontille rakentuvasta Delfiiniparkki-pysäköintihallista on varattu pysäköintipaikkoja asukkaille, ja halliin on suora yhteys kellarikerroksesta.

– Skanskan osuus Vuosaaren keskustan asuinkorttelista kattaa kaksi tornitaloa, joista Hyperion on ensimmäinen. Toisen tornitalon rakentaminen käynnistyy alustavan arvion mukaan myöhemmin tänä vuonna, kertoo hankekehitysjohtaja Tuomas Vaarasalo Skanskalta.

Hyperionille halutaan RTS-ympäristöluokitus. Kohde on A-energialuokkaa. Aurinkopaneeleja tulee katolle ja julkisivuun. Lämpöä otetaan talteen myös jätevedestä.

– Hyperionilla on mahdollisuus toimia Pohjoismaissa roolimallina tuleville investoinneille erityisesti sen korkeiden vastuullisuusvaatimusten ja hyvän näkyvyyden ansiosta vahvalla markkina-alueella. Olemme erittäin tyytyväisiä, että pystyimme varmistamaan tämän ensimmäisen suuren asuinkiinteistöinvestoinnin Pohjoismaissa meidän suurimmalle avoimelle kiinteistörahastollemme, kertoo Head of Investment Management Europe Martin Schellein Union Investment Real Estatelta.

Hyperionin rakentaminen käynnistyy heti maaliskuussa, ja sen odotetaan valmistuvan kesällä 2023.