Sinituotteen tehdas, Kokemäki

Sinituote investoi 1,5 miljoonaa euroa harjastuskoneisiin

Sinituotteen tehdas, Kokemäki

Sinituote haluaa lakaista syrjään väitteen, ettei kulutustavaroita kannattaisi valmistaa Suomessa. Kaikki SINI- ja KUNGS-brändien suositut harjat, mopit ja pesimet tehdään suomalaisena työnä Kokemäellä ja jatkossa myös Akaassa tytäryhtiön tehtaalla.

– Tehokkaammat ja nopeammat harjastuskoneet kasvattavat jo ennestään erinomaista toimitusvarmuuttamme. Vastaavia koneita ei Suomesta löydy, tuotantojohtaja Jukka Heiska Sinituotteelta kertoo.

Uudet koneet soveltuvat erinomaisesti kierrätysmuovista valmistettujen tuotteiden valmistukseen. Kierrätysmuovista valmistetut tuotteet muodostavat jo yli kolmasosan yhtiön tuotannosta ja niiden osuutta tuotannosta Sinituote strategiansa mukaisesti haluaa edelleen kasvattaa.

– Asiakkaamme valitsevat yhä useammin kierrätysmuovista valmistetun siivousvälineen. Investoimme koneisiin, joilla tuotteiden valmistus kierrätysmuovista onnistuu hyvin ja varaudumme kierrätysmuovin käytön lisääntymiseen tulevaisuudessa, Jukka Heiska lisää.

Sinituote on sitoutunut valmistamaan tuotteensa Suomessa myös tulevaisuudessa. Päätös pitää tuotanto Suomessa on ohjannut hakemaan kannattavuutta kestävin keinoin. Mittava investointi on osoitus vakaasta ja kilpailukykyisestä toimintaympäristöstä.

– Kokemäen tehdasta on viimeisen kymmenen vuoden aikana automatisoitu voimakkaasti. Viimeiset vuodet olemme panostaneet kierrätysmuovin käytön lisäämiseen. Tehtaan työntekijämäärä on kasvanut jatkuvasti, viime vuonna kasvua oli noin 10 %, joten positiivinen kehitys kotimaisena työllistäjänä jatkuu, Jukka Heiska kertoo.