Kuva: Pxabay

Hartela, Kymppirakenne ja YIT työturvallisuuden parhaimmistoa Uudellamaalla

Kuva: Pxabay

Yrityssarjassa isojen talonrakennusyritysten sarjan voitti Hartela Etelä-Suomi Oy ja pienten talonrakennusyritysten sarjan Kymppirakenne Oy.

Talonrakennusalan työmaasarjassa isojen rakennusyritysten voiton vei Hartela Etelä-Suomi Oy:n työmaa Asunto Oy Helsingin Poukama. Pienten rakennusyritysten työmaasarjassa kärkeen ylsi Rakennustoimisto Nousiainen Oy:n Würth-Centerin työmaa Järvenpäässä.

Infra-alan yrityssarjan voitti YIT Suomi Oy. Myös infran työmaasarjassa parhaaksi nousi YIT Suomi Oy:n Borealis Naphtha Cavern -työmaa Porvoossa.

Kunniamaininnan sai myös hyvin turvallisuusasiansa hoitanut aliurakoitsija, joksi valikoitui tällä kertaa UVL Talotekniikka Oy.

Talonrakennusyritysten sarjassa Etelä-Suomen aluehallintoviraston luovuttaman kiertopalkinnon saa Hartela Etelä-Suomi Oy ja infra-alan yritysten sarjassa kiertopalkinnon saa YIT Suomi Oy. Kiertopalkinto annetaan yritykselle, jonka työmailla mitatut turvallisuuden tasoa ilmaisevat TR- tai MVR-indeksien tulokset ovat keskimääräisesti kaikkein korkeimmat.

Turvallisuusasiansa rakennuttajana hyvin hoitanut Indepro Oy sai kilpailussa kunniamaininnan. Vuonna 2019 Indepro on toiminut projektijohto- ja rakennuttamistehtävissä mm.  Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin kaupunkiympäristötalon urakoissa.

”Rakennuttaja on omalta osaltaan mahdollistanut urakoiden turvallisen toteuttamisen”, sanoo työsuojeluinsinööri Jukka Hietavirta Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. Hänen mukaansa Indepron työmaille on ollut tunnusomaista korkea TR-mittaritaso ja matala tapaturmataajuus. Vakavia tapaturmia ei ole sattunut.

Indepro on huolehtinut turvallisuusäännösten edellyttämistä rakennuttajan asiakirjojen laatimisesta: kirjalliset turvallisuussäännöt, menettelyohjeet ja turvallisuusasiakirja oli tehty kaikissa aluehallintoviraston tarkastamissa kohteissa.

”Monien hyvien ehdokkaiden joukosta Indepron valintaan vuoden rakennuttajaksi vaikutti myös turvallisuuskoordinaattoreiden korkea ammattitaito ja aktiivisuus työturvallisuustehtävien hoitamisessa”, Hietavirta perustelee valintaa.