Ilkka Vilonen on toiminut Tampereen Kansi ja Areena -hankkeessa erittäin vaativien perustusten ja kansirakenteiden pääsuunnittelijana. Kuva: RIL / Mirkku Merimaa

Sillanrakentaja Ilkka Viloselle Yrjö Matikainen -tunnustuspalkinto

RILin Sillat- ja erikoisrakenteet -tekniikkaryhmä on myöntänyt vuoden 2022 Yrjö Matikainen -tunnustuspalkinnon tekniikan lisensiaatti Ilkka Viloselle, joka toimii johtavana asiantuntijana Rambollilla. Vilonen on ollut muun muassa Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen pääsuunnittelijana.

Ilkka Vilonen on toiminut Tampereen Kansi ja Areena -hankkeessa erittäin vaativien perustusten ja kansirakenteiden pääsuunnittelijana. Kuva: RIL / Mirkku Merimaa

Vuonna 1980 Tampereen yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistunut Ilkka Vilonen on tehnyt merkittävän työuran ja elämäntyön sillanrakentamisen parissa.

– Ilkka Vilonen on toiminut lukuisissa alaan liittyvissä kansallisissa ja kansainvälisissä luottamustehtävissä, osallistunut alan kehittämiseen useissa työryhmissä sekä työskennellyt monissa vaativissa silta- ja rakennesuunnitteluhankkeissa vastuuroolissa. Viime vuosina hän on toiminut seniorikonsulttina opettaen ja mentoroiden nuoria siltasuunnittelijoita ja harjoittelijoita alan tehtäviin, palkintoraadin puheenjohtaja ja Finnmap Infra Oy:n yksikönjohtaja Juha Jalonen kertoo.

Vilonen on ollut mukana useissa merkittävissä sillansuunnittelukilpailuissa kuten tuomariston jäsenenä Helsingin Kruununsillat-hankkeessa Helsingissä ja pääsuunnittelijana Turun Uusi Myllysilta -projektissa. Skotlannissa hänen kädenjälkensä näkyy Forth Road Bridge Replacement -sillassa ja Norjan Trondheimissa Hell Vaerness -sillassa. Viimeaikaisimmista tehtävistä merkittävin on ollut Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen pääsuunnittelijan rooli.

Yrjö Matikainen -tunnustuspalkinto jaetaan joka toinen vuosi. RIL ja sen Sillat ja erikoisrakenteet -tekniikkaryhmä haluavat nostaa palkinnolla silta- ja rakennetekniikan alan ja alalla työskentelevien arvostusta maassamme.