Setlementtiasunnot Oy rakennuttaa neljä vuokrataloa Joensuun Penttilänrantaan

Joensuun Penttilänrantaan Kutterinkuja 2 ja 4 valmistuu keväällä 2018 kuusi asuinkerrostaloa, joista neljä rakennuttaa Setlementtiasunnot Oy, kaksi muuta rakennuttaa Joensuun Kodit Oy. Urakoitsijana on Lemminkäinen. Setlementtiasuntojen urakan arvo on noin 11 miljoonaa euroa. Penttilänranta on uusi asuin- ja virkistysalue, jonne tulee noin 4000 asukasta.

setlementtiasunnot_penttilanrantaPielisjoen varrella, entisellä saha-alueella työt alkavat syksyllä 2016. Monisukupolviseen kortteliin, Setlementtiasuntojen vuokrataloihin valmistuu yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, 29-61,5 m2, yhteensä 104 asuntoa, joista 20 on tarkoitettu kehitysvammaisille.

Setlementtiasuntojen ja koko korttelin alueelle luodaan ainutlaatuista yhteisöllisyyttä, elämää erilaisten ihmisten kesken. Koko korttelin alueella toimii Setlementtiasuntojen yhteisökoordinaattori, joka auttaa, tukee ja kannustaa asukkaita yhteisen tekemisen löytämisessä ja ylläpitämisessä. Korttelissa yhteisöllisyys lähtee asukkaista: mitä asukkaat osaavat, taitavat, tietävät ja mitä he haluavat jakaa toistansa kanssa.


Suomen Setlementtiliitto, sen jäsenyhdistykset ja yritykset tekevät arvokasta, arkista työtä hyvinvoinnin rakentajana eri puolilla Suomea. Toimintamuotojamme ovat kansalaistoiminta, seniori- ja vanhustyö, lapsi- ja nuorisotyö, monikulttuurinen työ, yhteisöllisten asumismuotojen kehittäminen ja tuotanto, 16 kansalaisopiston, kahden kansanopiston ja kahden erityisoppilaitoksen koulutustarjonta sekä vaikeiden elämäntilanteiden tuki. Setlementtiliikkeen palveluksessa on noin 4000 ammattilaista ja heidän kanssaan setlementtityötä tekee iso joukko vapaaehtoisia. Jo 100 vuotta setlementtityötä ihmisten keskellä, ihmisten kesken. www.setlementti.fi