Havainnekuva Lehtisaaren Terassista

Samla Asunnot ja Newil & Bau rakennuttavat Helsingin Lehtisaareen kaksi uutta kerrostaloa

Havainnekuva Lehtisaaren Terassista

Lehtisaaren Terassi-nimellä toteutettavat kaksi taloa ovat jatkoa Lehtisaaren Tornin kolmen talon hankkeelle. Uudet talot noudattavat arkkitehtuuriltaan ja suunnittelultaan samaa linjaa.

– Tornitalon 30 asuntoon muodostui yli 600 varaajan jono. Asunnot varattiin nopeasti, vain 20 minuutissa, mikä ylitti odotuksemme reilusti, hankkeen rahoituksesta vastaavan Samla Capitalin pääomistaja Samppa Lajunen sanoo.

Hankkeen rakennuttamisesta vastaavan Newil & Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuoren mukaan voimakas kysyntä kertoo siitä, että Suomessa on kysyntää uudentyyppisille asunnoille, jotka on suunniteltu ja toteutettu yksityiskohtaisesti asukkaan tarpeet huomioiden.

Lehtisaaren Terassi rakentuu kolmen aiemman rakennuksen kanssa samaan kortteliin, mutta sen toiseen päähän metsän ja puiston reunalle.

Poikkeuksellisen Lehtisaaren Terassista tekee perheasuntojen suuri osuus: Terassin 30 uudesta asunnosta 26 on muita kuin yksiöitä tai kaksioita.

Nelikerroksisten rakennusten kahteen ylimpään kerrokseen tulee kattoterassit. Julkisivuissa käytetään yksittäin halkaistua tiiltä. Kokonaisuuden täydentävät tanskalaistyyliset teräsparvekkeet. Kahta rakennusta palvelee oma autohalli, jonne tulee 29 sähkölatausvarustuksella varustettua autopaikkaa.

Arvion mukaan Lehtisaaren Terassi valmistuu joulukuussa 2022.