Nordec on toimittanut Helsingin keskustakirjasto Oodin teräsrakenteet.

Ruukki Building Systems ja Normek yhdistyvät: uuden yrityksen nimeksi Nordec

Nordec on toimittanut Helsingin keskustakirjasto Oodin teräsrakenteet.

Uuden Nordecin yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2019 oli noin 190 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 750 työntekijää. Yhtiön pääkonttori on Helsingissä ja sillä on tuotantolaitokset Alavudella, Peräseinäjoella, Naarajärvellä, Ylivieskassa ja Oulussa sekä ulkomailla Puolassa ja Liettuassa.

Nordecin tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa moni- ja yksikerroksisten rakennusten runkoratkaisut, julkisivuratkaisut sekä terässillat. Yhtiö tarjoaa lisäksi suuren valikoiman erilaisia palveluita suunnittelusta tuotantoon, eri alihankintaketjujen hallintaan ja asennuksiin.

Nordecin rakenneratkaisuja käytetään laajalti esimerkiksi ostoskeskuksissa, vähittäiskaupan myymälöissä, logistiikkakeskuksissa, teollisuuslaitoksissa, urheilustadioneilla ja kulttuurilaitoksissa. Nordec on toimittanut esimerkiksi Pohjoismaiden suurimman ostoskeskuksen, Ruotsissa Solnassa sijaitsevan Mall of Scandinavian sekä Helsingin keskustakirjasto Oodin teräsrakenteet.

”Nordecissa näkyy yli 80 vuoden historia alansa vaativimpien runkoratkaisujen suunnittelijana, valmistajana ja asentajana. Tavoitteemme on selkeä: haluamme olla Pohjoismaiden johtava runkorakentamisen ratkaisutoimittaja. Meillä on tähän erinomaiset lähtökohdat, sillä pystymme vastaamaan tehokkaasti asiakkaan koko arvoketjusta aina suunnittelusta asennukseen”, Nordecin toimitusjohtaja Petri Nieminen sanoo.

”Kokonaisvaltaisen toimintamallimme ansiosta työmme on tehokasta. Se tarkoittaa vähemmän aikaa rakennustyömailla, mikä näkyy turvallisempana ja samalla kustannustehokkaampana toimintana.”

Nordec on osa saksalaisen teollisen sijoittajan Mutaresin omistamaa vaativien teräs- ja julkisivurakenteiden valmistamiseen erikoistunutta Donges Groupia. Donges Group osti vuoden 2019 helmikuussa Normekin sekä heinäkuussa Ruukki Building Systemsin liiketoiminnot. Jälkimmäisen kaupan viranomaishyväksynnät saatiin huhtikuussa 2020. Hyväksymisen ehdon mukaisesti Donges on sitoutunut myymään konserniin kuuluvan Normek Oy:n Oulun tuotantolaitoksen.