Rovaniemen Railo on monitoimirakennus

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon on saanut Rovaniemen keskuskentän Railo-katsomo. Palkinnosta päätti entinen pääministeri Paavo Lipponen.

[Best_Wordpress_Gallery id=”108″ gal_title=”RoPS”]

Keväällä jo kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun yleisöäänestyksen voittanut Rovaniemen keskuskentän katsomo on ehdolla myös Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon saajaksi. Teräsrakenneyhdistyksen vuotuisessa kilpailussa se on saanut kunniamaininnan, ja lisäksi katsomo on palkittu Rovaniemen kaupunkikuvapalkinnolla.

Katsomorakennus Railo on itse asiassa monitoimitalo, joka pitää sisällään 2000 hengen katsomon lisäksi uudet pelaajien pukeutumistilat sekä musiikkiliikuntasalin. Rakennuttaja on Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy, joka on vuokrannut tilat edelleen Rovaniemen kaupungille. Lisäksi Rovaniemen Palloseura rakensi siihen lämpimät VIP-tilat.

Katsomo valmistui viime kaudelle. Tätä ennen Rovaniemi on investoinut jalkapalloon rakentamalla keskuskentälle tekonurmen ja nykyaikaiset noin 500 000 euroa maksaneet valot, jotta kenttä täyttäisi Palloliiton vaatimukset. Katsomon toisesta osasta puuttuvat vielä niin sanotut kuppi-istuimet, joten kansainvälisiä otteluita siellä ei voi pelata.

Hankkeen kustannusarvio oli 4,3 miljoona euroa. Bruttotilavuus on 4600 kuutiometriä, bruttoala noin 3000 ja kerrosala lähes 1000 neliömetriä. Pääurakoitsijana toimi Levi Rakennus Oy. Railon on suunnitellut Arkkitehtityöhuone APRT Aaro Artto, Teemu Palo, Yrjö Rossi, Hannu Tikka.

Teksti: Pasi Puuperä, Kuva: Timo Lindholm

 

Kuule miten voit kasvattaa rakennusalan myyntiäsi ja markkinoida tehokkaammin palveluidemme avulla

Antamalla yhteystietosi voimme olla sinuun yhteydessä tuotteisiimme liittyen. Lue lisää tietosuojasta tästä.