Tradewinds Square, Kuala Lumpur. Kuva: Vertix Asia-Pacific Pte Ltd

Ramboll osti älykästä liikkumista Singaporesta

Tradewinds Square, Kuala Lumpur. Kuva: Vertix Asia-Pacific Pte Ltd

Vertix on erikoistunut kaupunki- ja älyliikenteen ratkaisuihin sekä suurten jalankulkuvirtojen hallintaan ja mallinnukseen.

‒ Singaporea pidetään yhtenä maailman teknologisesti edistyneimmistä kaupungeista. Saamme sieltä Vertixin mukana maailmanluokan huippuasiantuntemusta älykkäästä liikkumisesta. Tämä yhdistettynä Rambollin osaamiseen vähähiilisten ja kestävien liikenneratkaisujen suunnittelussa antaa asiakkaidemme käyttöön yhä laajemman osaamispaletin, sanoo Rambollin älykkään liikkumisen palveluista vastaava johtaja Jukka-Pekka Pitkänen.

‒ Olemme työskennelleet yhdessä Rambollin kanssa lukuisissa kaupunkisuunnittelu-, rakentamis- ja liikennehankkeissa. Nämä projektit ovat osoittaneet, että täydennämme hyvin toisiamme. Yhdessä voimme tarjota laajan valikoiman erilaisia älykkään liikkumisen palveluja, ja meillä on riittävät valmiudet tarttua hyvinkin suuriin ja monimutkaisiin hankkeisiin, sanoo Vertixin toimitusjohtaja Nick Fellows.

Kaupungistuminen ja väestönkasvu kuormittavat liikennejärjestelmiä, aiheuttavat ruuhkia ja onnettomuuksia, tuottavat ilmansaasteita ja osaltaan kiihdyttävät ilmastonmuutosta. Tuomalla yhteen hyödyt digitalisaatiosta, liikenteen sähköistymistä ja toisiinsa yhdistyvien liikennejärjestelmien osista voidaan tulevaisuuden liikkumisjärjestelmistä suunnitella entistä vähäpäästöisempiä. Suomessa kansallinen tavoite on muuttaa liikenne hiilivapaaksi vuoteen 2045 mennessä.

Sujuvamman liikkumisen ratkaisuja ja palveluja tulee kehittää käyttäjien tarpeista käsin. Siirrettäessä liikennejärjestelmän painopistettä infrastruktuurista hyvään saavutettavuuteen tarvitaan myös aiempaa kokonaisvaltaisempaa lähestymistapaa liikenteen haasteiden ratkaisemiseksi.

Ramboll on onnistuneesti toimittanut lukuisia älykkään liikkumisen ratkaisuja Pohjoismaihin. Yritysosto on tärkeä askel yrityksen tavoitteessa tulla globaalisti johtavaksi älykkään liikkumisen asiantuntijaksi.