banneri
Kuva: Rakennusteollisuus

Rakennusteollisuus RT:n turvallisuusviikko on alkanut

Rakennusalan kymmenes Viisaat kypärät yhteen -turvallisuusviikko järjestetään 8.–12.toukokuuta. Ohjelmassa on rakennusalan seminaareja, yritystapahtumia ja turvapuistovierailuja ympäri maata.

Kuva: Rakennusteollisuus

Rakennusteollisuus RT:n hallituksen puheenjohtaja, Kreate-konsernin toimitusjohtaja Timo Vikström haastaa jokaisen rakennusalalla työskentelevän esihenkilön pohtimaan omaa johtamistaan turvallisuuden näkökulmasta.

Turvallisuusviikolla muistutetaan myös siitä, että turvallisuutta viedään työpaikoilla eteenpäin yhdessä. Jokaisella ketjussa työskentelevällä on siitä oma vastuunsa. RT:n mukaan yhtenä hyvänä esimerkkinä tästä on tapahtumista oppiminen.

– Aina asiat eivät suju odotetusti työmailla. Syyllisten etsimisen sijaan tapahtumista kannattaakin ottaa opiksi. Olennaista on, miten sattuneisiin tapahtumiin reagoidaan, osataanko niitä hyödyntää oman toiminnan muuttamiseen ja parantamiseen, sanoo RT:n turvallisuusasiantuntija Henri Litmanen.

Rakennusalalla on tapahtumista oppimisen apuna vaaratilanneilmoitukset ja turvallisuushavainnot, joilla parannetaan työntekijöiden riskitietoisuutta työturvallisuudesta ja tehdään helpoksi vaaroista raportoiminen ja niihin puuttuminen.

– Menetelmät pitää saada kaikkien yritysten ja kaikkien työntekijöiden ulottuville. Rakennusteollisuus RT:ssä toimivan turvallisuusryhmä puitteissa on alettu kehittää tapahtumista oppimisen mallia rakennusalalle, Litmanen kertoo.

Viisaat kypärät yhteen -työturvallisuusviikon järjestää Rakennusteollisuus RT jäsenyrityksineen sekä yhteistyökumppaneineen.