Kuva: Tuusulan kunta, hankesuunnitelma

Puurakentajilta runko CLT-päiväkotiin Tuusulassa

Kuva: Tuusulan kunta, hankesuunnitelma

Puurakentajien mukaan 3200-neliöinen 240 päiväkotilaisen rakennus on kuutiomäärässä Suomen suurin CLT-päiväkoti. Tilat tehdään helposti muunneltaviksi ja monikäyttöisiksi, mikä mahdollistaa myös tilojen ilta- ja vapaa-ajan käytön eri tarkoituksiin. Kohteen pääurakoitsijana toimii Arkta Rakennuskultti Oy. Pääsuunnittelusta vastaa Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy.

Rakennusurakassa noudatetaan Joutsenmerkin ympäristökriteerejä, joilla varmistetaan, että rakennus on ympäristöystävällinen koko sen elinkaaren ajan.

Puurakentajien osalta rakennustyöt alkavat huhtikuussa 2021. Päiväkodin on määrä olla valmis toukokuussa 2022.

– Puurakentajat toimittaa rakennuksen puurungon ja toimii puurungon asentajana. Hanke osoittaa, että CLT-rakentamiseen liittyvää nykyaikaista rakennustekniikkaa sekä Puurakentajien laajaa osaamista CLT-rakentajana arvostetaan yhä enemmän, varsinkin tällaisessa vaativassa ympäristössä, jossa halutaan luoda lapsille oppimista edistävä, terveellinen ja turvallinen toimintaympäristö. Tämä vahvistaa edelleen käsitystämme siitä, että puurakentamisessa on huomattavat kasvumahdollisuudet ja meidän omat kasvutavoitteemme ovat saavutettavissa myös nykyisessä haastavassa markkinatilanteessa, sanoo Puurakentajat Group Oy:n toimitusjohtaja Mikko Leino. Puurakentajat on valinnut Stora Enson ja Versowoodin rakennushankkeen materiaalitoimittajiksi.

– Tämä on meille ensimmäinen CLT-runkoinen päiväkotihanke, mistä olemme erittäin innoissamme. Arkta Rakennuskultti haluaa olla ekologisen rakentamisen kärjessä, ja siksi olemme erityisen tyytyväisiä siitä, että olemme mukana tässä hankkeessa, jossa pääsemme toteuttamaan joutsenmerkittyä päiväkotia, sanoo Arkta Rakennuskultti Oy:n toimitusjohtaja Marko Kähkönen.