Puukerrostalo asuntomessuille Tuusulaan. Kuva: Cubesta Oy

Puukerrostaloja asuntomessuille Tuusulaan

Vuonna 2020 järjestettävillä Asuntomessuilla esitellään puukerrostalorakentamista. Tuusulan asuntomessualueen monipuolista rakennuskantaa täydentää Cubesta Oy:n toteuttama yhdeksän puukerrostalon kortteli. Asuntomessuille valmistuu kahden kerrostalon muodostama kokonaisuus, joista toinen talo esitellään rakennusvaiheessa. Erityistä puukerrostaloissa on ekologisesti kestävän rakennusmateriaalin lisäksi uusien asumisen palveluiden tuominen asuntoihin ja yhteisiin asukastiloihin.

Puukerrostalo asuntomessuille Tuusulaan. Kuva: Cubesta Oy

”Tuusulan messutaloissa esimerkiksi porrashuoneet varustetaan kylmäsäilytystiloin, joihin asukkaat voivat tilata ruokakassinsa kotiin kuljetettuna kylmäketjun katkeamatta. Tämä on vain yksi esimerkki konkreettisista tavoista helpottaa asumista ja asukkaan arkea. Messutalot tulevat toimimaan alustana erilaisille asumisen palveluille”, kertoo Cubestan toimitusjohtaja Ilkka Rainio.

Cubesta on rakentanut puurakenteisia pienkerrostaloja Espooseen ja puukerrostalon Järvenpäähän vuonna 2018. Nyt Asuntomessuille toteutuva kortteli on yhtiön ensimmäinen puukerrostalo-hanke Tuusulaan.

”Puukerrostalohanke sopii hyvin Suomen Asuntomessujen asukaslähtöiseen strategiaan. Asuntomessut ovat mukana kehittämässä sellaisia asuinympäristöjä, joissa asukkaan viihtyminen ja hyvinvointi ovat isossa roolissa. Kohteeseen kehitettävät palvelut toteuttavat erinomaisesti tätä visiota”, sanoo Heikki Vuorenpää, Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja.