Projektiuutiset 6/2021

Lue näköislehti

Vuoden loppu: palkintoja jaetaan vuoden parhaille työmaille ja tekijöille sekä katsahdetaan hieman taaksepäin. Projektiuutisten vuosi 2021 on ollut täyteläinen. Lehti on ilmestynyt kuusi kertaa, aina suunnilleen satasivuisena. Niihin sivuihin on mahtunut paljon ajankohtaisia kiinteistö- ja rakennusalan uutisia ja 49 perusteellisesti esiteltyä rakennushanketta. Nämä luvut eivät ole yllätys, sivun 6 alalaidasta näette tavoitteemme: Projektiuutiset on Suomen suurin ammattirakentamisen aikakauslehti.

Esitellyistä hankkeista 37 on ollut uudisrakentamista ja 12 korjausrakentamista. Tämä raja ei ole ihan tarkka: korjauskohteessa on voinut olla pieni laajennus, uudiskohteessa myös korjaustyömaa.

Toimittajamme ja kuvaajamme ovat käyneet juttumatkalla Helsingissä 15 kertaa, Espoossa kuusi, Vantaalla viisi ja Turussa neljä kertaa. Oulusta on esitelty kaksi kohdetta, samoin Kajaanista ja Jyväskylästä. Yhdellä hankkeella vuosikertaan ovat päässeet Tampere, Joensuu, Juva, Suonenjoki, Lohja, Vaasa, Varkaus, Heinola, Lahti, Ylivieska, Kerava, Pudasjärvi ja Seinäjoki.

Rakennustyypeittäin lajiteltuna olemme esitelleet 14 oppilaitosta alakouluista yliopistoihin, kahdeksan sairaalaa tai muuta sote-rakennusta, seitsemän toimistorakennusta, viisi hotellia, neljä liikunta- tai urheilutilaa, kolme kauppakeskusta, kaksi kirkkoa, kaksi logistiikkakeskusta, yhden datasalin, yhden kirjaston, yhden opiskelija-asuntolan ja yhden lentoaseman – mutta sen sitten tavallista komeammin: Helsinki-Vantaan terminaali 2:n laajennuksesta voitte lukea tästä lehdestä neljän artikkelin verran.

Hankkeiden maantieteellinen kattavuus ja rakennustyyppien monipuolisuus ovat asiakaslupauksemme lunastamista: Projektiuutiset esittelee Suomen mielen kiintoisimpia rakennushankkeita.

Hanke-esittelyjen lisäksi kussakin numerossa on ollut teema-artikkeli. Niissä aiheina ovat olleet sisäilma, julkisivu, sisustusarkkitehtuuri, aurinkosähkö, puuarkkitehtuuri ja sairaalarakentaminen. Sisustusarkkitehtuurista loimme kokonaan uuden Projektisisustus-lehden. Sille on odotettavissa jatkoa.

Vuosi 2022 on Projektiuutisille juhlavuosi, 35.vuosikerta. Siitä voi päätellä, että lehti on tärkeä lukijoilleen. Tärkeyttä heijastelevat myös pitkin vuotta tuleva hyvä palaute sisällöstä ja ulkoasusta sekä ilmoitusasiakkaiden uskollisuus.

Juhlimme töitä tehden. Lupaamme kuusi näyttävää Projektiuutisten numeroa, joiden kannet houkuttelevat tarttumaan lehteen ja joiden artikkeleista on aina iloa ja hyötyä kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijoille. Laatujulkaisu, vastuullista journalismia – sillä pärjätään jatkossakin.

Hyvää joulua!

Jaana Ahti-Virtanen
päätoimittaja