Projektiuutiset 6/2020

Lue näköislehti

Vuosi 2020 ja Projektiuutisten 33. vuosikerta käynnistyi toimituksessa entiseen malliin: täynnä puhtia ja odotusta, olihan vuoden aikana taas valmistumassa monia mielenkiintoisia rakennushankkeita ympäri Suomen esiteltäviksi kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijoille.

Lue näköislehti tästä.

Lupasimme 48 korkeatasoista artikkelia, luotettavaa journalismia ja otsikoita, joille löytyy katetta sisällöstä. Lupauksiin kuuluu myös esiteltävien hankkeiden monipuolisuus niin rakennustyypeittäin kuin alueellisesti.

Kevään kaksi numeroa tuotettiin suunnitelmien mukaan, mutta toiminta-ympäristön suuren epävarmuuden vuoksi kesän alun numero 3/2020 siirrettiin syksyn alkuun ja yhdistettiin numero 4/2020:n kanssa. Siitä tulikin sitten 132-sivuinen mahtipaketti, jossa oli muiden muassa 40-sivuinen Olympiastadionin peruskorjausta koskeva kolmen artikkelin kokonaisuus.

Luvatun 48 hanke-esittelyn sijaan toteutimme 41, joiden lisäksi teimme jokaiseen numeroon lehden teeman mukaisen erikoisartikkelin. Lähelle päästiin. 

Näistä 41 hanke-esittelystä 28 oli uudiskohteita ja 16 peruskorjauskohteita, joihin usein liittyi uudisrakentamistakin laajennuksen verran.

Esitellyistä hankkeista toimistorakennuksia  on ollut yhdeksän, hotelleja kuusi, kouluja yhdeksän, asuinrakennuksia kaksi, kuusi liikunta- ja urheilurakennusta, kolme sairaalaa, yksi logistiikkakeskus, yksi museo ja yksi kauppakeskus. Olemme esitelleet myös kolme monitoimitaloa, joiden toiminnot ovat nykyään monenlaiset: joskus saman katon alle kootaan eriasteisia kouluja,  joskus kirjasto ja muita kulttuuripalveluja, joskus kaupungintalon ja kunnan eri palveluiden yhdistelmä. 

Esitellyistä kohteista 17 on pääkaupunkiseudulla, neljä Turussa, kolme Kuopiossa, kolme Tampereella ja kaksi Lahdessa. Lisäksi olemme esitelleet yksittäisiä merkittäviä rakennushankkeita Kuusamosta, Joensuusta, Nokialta, Imatralta, Lappeenrannasta, Kokkolasta, Kotkasta, Vaasasta, Jyväskylästä, Oulusta, Keravalta, Hyvinkäältä ja Lempäälästä.  

Kutakin hanke-esittelyä varten haastatellaan yleensä vähintään viittä asiantuntijaa. Yhteensä haastateltuja on siis ollut 210, kun mukaan lasketaan teema-artikkeleiden haastatellut. 

RAKLI:n suhdannekatsauksen mukaan rakentaminen on selvinnyt tänä vuonna poikkeuksellisen hyvin koronakurimuksesta. Se on heijastunut Projektiuutisiinkin. Olemme tuottaneet vuoden aikana lukijoidemme iloksi ja hyödyksi 496 sivua vankkaa tietoa ja näyttäviä kuvia.

Tämähän meni oikeastaan ihan hyvin. Tehdään ensi vuodesta vielä parempi.

Jaana Ahti-Virtanen
päätoimittaja