Projektiuutiset 1/2021

Lue näköislehti
Lue näköislehti tästä.

Kyselyyn vastasi 262 lukijaa, joista alle 50-vuotiaita oli 42 % ja alle 66-vuotiaita 91 %. Vastaajista lehteä lukee vain paperisena 51 %, ja jatkossa vain paperiseen tarttuu 43 %. Vain verkkolehteä lukee 14 % vastaajista. Jatkossa näin arvelee tekevänsä 22 %. Paperisen lehden kannatus on edelleen hyvin suuri, ja se on ymmärrettävää, koska asiantuntijatehtävissä olevien lukijoidemme työpäivä on täynnä näytön ääressä istumista. ”En tykkää lukea näytöltä lehteä ja haluaisin kyllä paperiversion”, lukija toteaa. 

Yli puolet vastaajista tarttuu lehteen useammin kuin kerran, ja jokaista numeroa lukee useampi kuin yksi henkilö. Jopa 28 % vastaajista sanoo, että hänen lehteään lukee neljä tai useampi henkilö. Projektiuutisten levikki on 12 000, mutta saatujen vastausten perusteella lukijoita on yli 20 000.

Vastaajista 66 % on suositellut lehden artikkelia jonkun toisen luettavaksi. Asteikolla 1–5 Projektiuutiset saa asiantuntevuudesta, luotettavuudesta, selkeydestä, mielenkiintoisuudesta, positiivisuudesta ja kuvituksesta 3,9.

”Kirjoittajat hyviä, ns. journalistinen taso on noussut huimasti.”

”Lehtenne on todella ammattitaitoisesti kirjoitettu, toimitettu ja tuotettu. Kuvitus ja painolaatu ovat huippuluokkaa, jutut perusteellisia ja mielenkiintoisia.”  

Projektiuutisten ulkoasu on miellyttävä 87 %:n mielestä. 

”Ulkonäkö on tyylikäs, pitäkää se.” 

”Hyvä lehti on. Ihanan visuaalinen, kansi houkuttelee avaamaan lehden.”

Lukijoiden toivomuksissa ehdotettiin ympäristöystävällistä paperia. Paperivalintaan on vaikuttanut ympäristöystävällisyys jo nytkin, mutta selvitämme uusimpia vaihtoehtoja, ettei lehdelle tunnusomaisesta ja pidetystä korkeakiiltoisesta kannesta tarvitsisi kokonaan luopua.  

Lukijoiden toivomuslistalla oli myös piirustusten saaminen osaksi artikkeleiden kuvitusta. Tämän otamme jatkossa huomioon. Tässä numerossa on näyttävä talotekniikan yhdistelmämalli Haartmaninkatu 1:tä esittelevässä artikkelissa.

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille ja kaikille teille, jotka olette olleet yhteydessä toimitukseen toivomuksien ja parannusehdotusten kanssa. Olkaa yhteydessä vastakin.

Teemme lehteä ajatuksella, että Projektiuutiset on Suomen suurin ammattirakentamisen aikakauslehti. Lehti pysyy suurimpana vain sisällöllä ja ulkoasulla, jotka puhuttelevat lukijoitamme. 

Jaana Ahti-Virtanen
päätoimittaja