Skanska rakentaa Postipuistoon yhteensä 148 Hitas- ja asumisoikeusasuntoa sekä 160-paikkaisen pysäköintilaitoksen. Kuva: Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy

Postipuistoon uusia Hitas- ja asumisoikeusasuntoja

Skanska ja Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan asuntotuotanto ovat allekirjoittaneet sopimuksen Hitas- ja asumisoikeusasuntojen sekä pysäköintilaitoksen rakentamisesta Helsingin Postipuistoon. Urakan arvo Skanskalle on noin 31 miljoonaa euroa.

Skanska rakentaa Postipuistoon yhteensä 148 Hitas- ja asumisoikeusasuntoa sekä 160-paikkaisen pysäköintilaitoksen. Kuva: Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy

Haso Postitorni -niminen asumisoikeusasuntokohde käsittää 12-kerroksisen tornin ja siihen liittyvän 7-kerroksisen lamelliosan, joissa asuntoja on yhteensä 88 kappaletta. As. Oy Helsingin Postipakettiin tulee 60 Hitas-asuntoa 6–7-kerroksiseen lamellitaloon. Kerrostalot ja 160-paikkainen pysäköintilaitos rakennetaan Postiljooninkadun, Kustinpolun, Kuormakujan ja Kuormakadun rajaavaan kortteliin. 

Rakentaminen käynnistyy marraskuun alussa, ja kaikki kohteet valmistuvat syksyllä 2025. 

Rakennuksille tavoitellaan neljän tähden Rakennustiedon ympäristöluokitusta (ent. RTS-ympäristöluokitus), mikä asettaa vaatimuksia muun muassa energiatehokkuudelle, sisäilmanlaadulle ja työmaan toiminnalle. Asuinrakennukset ovat A-energialuokkaa, ja kaikkien kolmen rakennuksen katolle asennetaan aurinkopaneelit kattamaan osan kiinteistön käyttämästä sähköstä. 

Rakennusten julkisivut ovat pääsääntöisesti vaaleasävyisellä tiilellä muurattuja. Lähes kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke, ja asukkailla on käytössään kummassakin talossa kerhohuone sekä saunatilat. 

– Postipuiston alueen asukasluku kasvaa 2030-luvulla yli 12 000 asukkaaseen, ja työpaikkoja alueelle tulee noin 2 000. Olen todella tyytyväinen alueen kehittymiseen, ja erittäin iloinen voidessamme ATT:llä käynnistää näin monen kohtuuhintaisen asunnon rakentamisen yhteistyössä Skanskan kanssa, projektipäällikkö Susanne Vatanen Helsingin kaupungilta sanoo. 

– Olemme tehneet pitkään yhteistyötä Helsingin kaupungin kanssa kohtuuhintaisten asuntojen rakentamisessa. Skanska on toteuttanut ATT:lle jo yli 8 000 asuntoa, ja ensimmäinen Postipuistoon rakentamamme kohde valmistui keväällä 2023. Olemme tyytyväisiä päästessämme jatkamaan alueella myös uuden kohteen parissa, kertoo aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanskasta kertoo.