Kuopiolainen Samesor työllistää nelisenkymmentä henkeä. Hallituksen puheenjohtaja Jarmo Airaksinen ylärivissä oikealla. Kuva: Samesor

Kuopiolainen Samesor Oy osaksi puolalaista Budmatia

Budmat Bogdan Więcek, puolalainen teräskattojen, räystäs- ja sadevesijärjestelmien sekä aurinkopaneelien tukirakenteiden tuottaja ja toimittaja, on ostanut 100 % Samesor Oy:stä. Samesor valmistaa tuotantolinjoja teräsohutlevyjen muokkaukseen.

Kuopiolainen Samesor työllistää nelisenkymmentä henkeä. Hallituksen puheenjohtaja Jarmo Airaksinen ylärivissä oikealla. Kuva: Samesor

– Olemme innoissamme yrityskaupasta ja näemme sen tuomat mahdollisuudet valoisina. Yritysosto on tulosta pitkäaikaisesta kumppanuudestamme Budmatin kanssa, ja tämä askel vahvistaa suhdettamme edelleen, kertoo Samesorin hallituksen puheenjohtaja Jarmo Airaksinen.

Samesor Oy aloitti toimintansa vuonna 1964 nimellä Savon Metalli Sorvaamo. Yrityksellä on vientiä 60 maahan, ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 4,6 miljoonaa euroa.

Yritysoston odotetaan laajentavan Samesorin pääsyä Puolan markkinoille ja luovan uusia mahdollisuuksia laajentua merkittävästi myös muihin Keski- ja Itä-Euroopan markkinoihin. Budmat saa käyttöönsä Samesorin modernit teknologiat ja  osaamisen.

 – Tulevaisuudessa pystymme tarjoamaan entistä korkealaatuisempia tuotteita ja innovatiivisia teknisiä ratkaisuja. Rakennusyritykset ympäri maailmaa hyötyvät varmasti juuri heille räätälöitävien huippuluokan koneiden saatavuudesta, mikä tehostaa merkittävästi monia tuotantoprosesseja, Airaksinen toteaa.

Sameror jatkaa toimintaa omalla nimellään. 

– Samesorin ydinarvot ja henki säilyvät muuttumattomina. Me jatkamme työtämme samalla suomalaisella sisulla. Odotamme innolla, millaisia mahdollisuuksia tämä uusi vaihe tarinassamme tuo tulevaisuudessa sekä meille että asiakkaillemme, Jarmo Airaksinen sanoo.