Pirita Suortamo Vahasen Jyväskylän sisäilmatutkimuksen tiimipäälliköksi

Suortamo valmistui Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi, ja hänellä on rakennusterveysasiantuntijan pätevyys. Suortamo on tehnyt viitisen vuotta kunto- ja sisäilmatutkimuksia sekä uudisrakennusten ja korjaushankkeiden jälkeisiä seurantamittauksia, joilla varmennetaan hankkeen onnistuminen ensimmäisten käyttöönottovuosien aikana. Hänellä on laaja-alaista kokemusta koko projektin läpiviennistä suunnittelusta toteutukseen ja raportointiin.

– Hyvä viestintä ja muu vuorovaikutus asiakkaan suuntaan, kuten käyttäjäinfot, ovat olennainen osa rakennusprojektia koko prosessin ajan, Suortamo sanoo.
– Olen tehnyt tutkimus- ja kehitystöitä koko urani ajan, joten tunnen ja ymmärrän hyvin tarvittavat mittaus- ja analyysimenetelmät, niiden sovellusalueet ja toisaalta rajoitukset.
– Tiimi- ja projektipäällikön toimessa pääsen hyödyntämään laajemmassa kontekstissa aikaisempaa kokemustani asiantuntijana, Suortamo jatkaa.
– Odotan innolla ja mielenkiinnolla oman tiimin vetämistä. Tavoitteena on kehittää yksikön ja tiimin toimintaa kokonaisvaltaisesti ja hyödyntää kaikkien osaajien vahvuuksia. Mielestäni hyvä lopputulos syntyy juuri eri taustaisten työntekijöiden avoimesta yhteistyöstä, ja hyvä ulkopuolinen yhteistyöverkosto tukee tätä yhdistelmää.

– Ala on muuttumassa, hitaasti mutta varmasti, kohti parempaa, Suortamo uskoo.
– Jokaisella portaalla tulisi ymmärtää yhteisten pelisääntöjen ja sovittujen toimintamallien merkitys, koska näin saadaan aikaan parempaa laatua. Näen myös, että avoimuus ja asioista keskusteleminen sekä tiedottaminen ovat askel oikeaan suuntaan. Yksi kehityskohde sekä rakentamisessa että kiinteistön ylläpidossa on hyvä siivous- ja puhtaustaso; sillä on merkitystä ja vaikutusta yllättävänkin moneen asiaan. Tätä voimme viedä eteenpäin myös Vahasen Jyväskylän toiminnassa.

– Piritan taloon tulon myötä olemme jakaneet kuntotutkimustiimimme kahteen osaan siten, että Pirita ottaa vastuulleen sisäilmatutkimukset, kertoo Vahanen Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja Tarmo Viljamaa.
– Pirita tuo meille uutta osaamista muun muassa puhtaustarkastuksiin sekä sisäilman mittaus- ja analyysipalveluihin. Pystymme nyt kasvamaan ja tarjoamaan asiakkaillemme entistä monipuolisempaa palvelua.