Kuvassa Pinomaticin sormijatkoslinja. Kuva: pinomatic.fi

Pinomatic toimittaa puunjalostuslaitoksen Vaaran Palkille Tervolaan

Pinomaticin toimitukseen kuuluu sormijatkoslinja, painumattoman hirren valmistuslinja, sekä lopputuotteen höyläyslinja.

Kuvassa Pinomaticin sormijatkoslinja. Kuva: pinomatic.fi

Kauppa on Pinomaticin historian suurin toimituskokonaisuus ja Suomen oloissa suurimpia yksittäisiä investointeja rakennuspuusepänteollisuuteen. Vaaran Palkin uusi tehdas tuottaa noin 1500 hirsitalon tarpeen, joka on noin 60 000 kuutiota painumatonta hirttä tai palkkia vuodessa.

Toimitus valmistuu maaliskuussa 2021 ja projekti työllistää Pinomaticin henkilökuntaa vuodeksi eteenpäin.

Pinomatic valmistaa puunjalostusteollisuudelle tuotantolinjoja ja laitteita kokonaistoimituksina 32 vuoden kokemuksella. Kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan alusta loppuun saakka Pinomaticin tehtaalla Kauhajoella. Asiakkaita ovat sahatavaran jatkojalostajat, kuten liimapuu-, hirsitalovalmistus-, CLT-, LVL- ja vaneritehtaat.

Pinomatic on alallaan Suomen markkinajohtaja ja on viime vuosina vahvistanut asemiaan ulkomailla voimakkaan kehitystyön tuloksena. Viennin osuus tuotannosta on lähes 40%. Perheyrityksen liikevaihto on noin 9 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on 52.

Veljekset Vaara -konserni on perustettu 1981, ja puuta sahaavan emoyhtiön lisäksi siihen kuuluu puunhankintayhtiö Vaaran Metsä Oy ja hirsituotantoa varten perustettu Vaaran Palkki Oy. Työntekijöitä koko konsernissa on noin 80 henkilöä.