Pekka Pöykkö

Pekka Pöykkö siirtyy Constilta QMG Partnersin toimitusjohtajaksi

Pekka Pöykkö (54) on nimitetty QMG-konsernissa palveluyhtiö QMG Partnersin toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa työt yhtiössä 1.11. ja siirtyy toimitusjohtajaksi 1.1.2022. 

Pekka Pöykkö

Talotekniikka-alalla pitkään toiminut Pekka Pöykkö ottaa vuodenvaihteessa vastaan QMG Partnersin toimitusjohtajan tehtävät Matti Ranteelta. Matti Ranne vetää alakonsernia tilikauden loppuun saakka ja ryhtyy sitten organisoimaan konsernin strategisia projekteja. Molemmat miehet kuuluvat jatkossa QMG-konsernin johtoryhmään.

Talotekniikan palveluita tarjoavaan QMG Partners -verkostoon kuuluvat Lvi-Trio, Vesijohtoliike J. Laitinen, AET-Automaatio, JRA-Sähkö, JT-Sähkötekniikka, SW-Sähkö, Kylmäkolmonen, Ilmastointi-Mikenti, Puhdas Ilma K&V ja Palokatkot Vänskä. Ne työllistävät yhteensä noin 300 ammattilaista, ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto kohoaa vuonna 2021 noin 56 miljoonaan euroon. Palveluyhtiöt muodostavat runsaan neljänneksen QMG-konsernista, joka yltää tänä vuonna noin 200 miljoonan euron liikevaihtoon. Koko konserni työllistää 1100 henkilöä.

– Konsernin kasvaessa tarvitsemme lisää resursseja myös johtoryhmään. Hienoa, että saamme Pekan QMG:n joukkueeseen vetämään palveluliiketoimintaa, jota Matti on erinomaisin tuloksin kasvattanut. Matin uusi vastuualue konsernin strategiset projektit linkittyy myös Ruotsissa sisaryhtiöömme Sandbäckensiin, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

Pekka Pöykkö on työskennellyt yli 20 vuotta tulosvastuullisissa tehtävissä talotekniikka-alalla: YIT:llä, Caverionissa, Saipussa ja viimeksi Constissa. Palveluliiketoiminta on aina ollut hänen painopisteensä, vaikka talotekniikkaurakointikin on tuttua.

– Meillä on Matin kanssa pari kuukautta aikaa käydä asetelma huolellisesti läpi. Matti on luonut systemaattisen toimintamallin palveluyhtiöille ja se näkyy hyvänä tuloksentekokykynä. Minun tehtäväni on jatkaa valtakunnallisten palvelumallien ja asiakkuuksien kehittämistä sekä yritysostojen valmistelua, Pekka Pöykkö sanoo.

– QMG Partners tarjoaa todella kiinnostavan näköalapaikan suomalaisen ja pohjoismaisen talotekniikan palveluosaamisen kehittämiseen, Pöykkö toteaa.