Kuvassa: Pekka Pajuniemi Granlund Pohjanmaa

Pekka Pajuniemi Granlund Pohjanmaan toimitusjohtajaksi

Kuvassa: Pekka Pajuniemi Granlund Pohjanmaa

Pekka Pajuniemi on nimitetty Granlund Pohjanmaa Oy:n toimitusjohtajan tehtävään 1.1.2018 alkaen. Toimitusjohtaja Kari Rintamäki toimii jatkossa Granlund -konsernin liiketoiminnan kehitysjohtajana vastuualueenaan aluetoimistoverkoston kehittäminen. Hän jatkaa myös Granlund Pohjanmaa Oy:n hallituksessa ja talotekniikan pääsuunnittelijana.

Pekka Pajuniemi, Ins. on toiminut Pohjanmaan tytäryhtiössä vuodesta 1997 alkaen LVI-suunnittelun eri tehtävissä. Vuonna 2012 hänet nimitettiin yhtiön varatoimitusjohtajaksi. ”Pekka on osaava ja jämäkkä talotekniikka-alan toimija, joka hallitsee erinomaisesti nykyaikaiset suunnittelumenetelmät ja hankemuodot. 20 vuotta kestänyt tuloksellinen yhteistyömme tulee jatkumaan tiiviinä vain muotoaan muuttaen”, Rintamäki kertoo.

Granlund Pohjanmaa toimii kolmella paikkakunnalla ja työllistää reilut 50 asiantuntijaa. Yhtiö aloitti Vaasassa 1972 ja siitä lähtien toiminta on laajentunut tasaisesti. Seinäjoella on toimittu kymmenisen vuotta ja uusimpana toimipisteenä avattiin Kokkola vuoden 2016 lopussa.

Pajuniemi näkee Pohjanmaan alueen kehityksen positiivisena. ”Rakentaminen on vilkasta ja useita uusia hankkeita on vireillä. Meidän tavoitteemme on jatkossakin taata hyvä taloteknisen rakentamisen laatu ja osaaminen paikallisissa hankkeissa.” Pajuniemi haluaa nostaa jatkossa energiatehokkuuden ja hyvän sisäilman entistä vahvemmin hankkeiden keskiöön. ”Laadukas rakentaminen lähtee ennen kaikkea käyttäjistä ja heidän hyvinvoinnistaan rakennetuissa tiloissa. Talotekniikan suunnittelijana meillä on tähän suuret vaikutusmahdollisuudet.”

Yhtiön johtamisessa Pajuniemi korostaa niin asiakkaiden kuin henkilöstön tyytyväisyyttä. ”Asiakaslähtöisyys ohjaa suunnitteluamme, motivoitunut ja osaava henkilöstö on puolestaan avainasemassa hyvän asiakaskokemuksen tuottamisessa. Avoin ilmapiiri ja keskusteleva kulttuuri ovat äärimmäisen tärkeitä meille niin työpaikalla kuin asiakassuhteissamme”, hän kertoo.

Granlund Pohjanmaa Oy on alueen johtava talotekniikan osaaja. Yhtiön asiakkuudet painottuvat terveydenhuoltoon, toimitilarakentamiseen, koulutussektorille sekä teollisuuteen. Taloteknisen suunnittelun lisäksi palveluvalikoimaan kuuluvat mm. kiinteistöpidon palvelut, ohjelmistot ja energiakatselmukset.