Pekka Björkman

Pekka Björkman tekee paluun Arelle

Pekka Björkman

Pekan tavoitteena on rakentaa Aren hankinnasta palveluorganisaatio, joka auttaa liiketoimintoja tekemään tulosta sekä parantamaan kilpailukykyä ja riskienhallintaa.

Pekka Björkman (43) on nimitetty Are Oy:n hankintajohtajaksi 1.8.2018 alkaen. Roolissaan hän raportoi toimitusjohtaja Heikki Pesulle ja on Aren johtoryhmän jäsen. Pekka siirtyy Arelle Caverion Suomen Vice President Procurement -tehtävästä ja hän on aikaisemmin toiminut erilaisissa hankintatehtävissä sekä Caverionilla että Arella.

Hankintajohtajan tehtävä on Arella uusi, vaikka talossa on ollut jo pitkään hankintaorganisaatio. Pekan tavoitteena on rakentaa Aren hankinnasta palveluorganisaatio, joka auttaa liiketoimintoja tekemään tulosta sekä parantamaan kilpailukykyä ja riskienhallintaa.

-Tavoitteenani on tukea liiketoiminnan kaikkia osa-alueita, jotta voimme yhdessä keskittää energiat asiakkaaseen. Urakoinnin ja ylläpidon liiketoiminta on erilaista, joten meidän tulee kuitenkin optimoida molempiin liiketoimintoihin sopivat prosessit, eikä väkisin hakea molempia keskinkertaisesti palvelevaa kompromissia, lupaa Pekka.

Kannattavuus ja hyvä asiakaskokemus eivät kuitenkaan synny pelkästään halvalla hinnalla. Pekan tavoitteena on hyödyntää kokonaisvolyymia ja keskittää ostot tavarantoimittajille, jotka pystyvät toimimaan Aren strategisia kumppaneina ja kehittämään yhdessä toimintaa.

-Kustannusetujen lisäksi vaakakupissa painavat tavarantoimittajan joustavuus, laatu ja takuuajat, summaa Pekka.

Pekan on helppo hypätä mukaan Aren toimintaan, koska yritys ja myös iso osa kollegoista ovat hänelle jo tuttuja.

-Are on hieno, pitkät perinteet omaava yhtiö. Seurasin muutaman vuoden toimintaa sivusta ja toiminta on tehnyt minuun vaikutuksen. Käytännönläheiseen ja ratkaisukeskeiseen toimintatapaani kuuluu, että ei lähdetä korjaamaan sitä mikä ei ole rikki. Lupaan, että keskitymme asioihin, joilla saamme toimintaa entistäkin tehokkaammaksi.