Kuva: Peikko Finland

Peikko toimittaa runkojärjestelmän uuteen toimistorakennukseen Helsingissä

Peikko Finland toimittaa runkojärjestelmänsä toimistorakennukseen keskellä Helsinkiä. Tilaus käsittää 3,7 kilometriä Deltapalkkeja sekä noin 150 tonnia liittopilareita ja muita rungon teräsrakenteita. Toimitukset projektia varten alkoivat lokakuussa 2016 ja rakennuksen on arvioitu valmistuvan vuoden 2017 loppuun mennessä.

peikko_2
Kuva: Peikko Finland

Rakennus käsittää 16,000 m2 tilat seitsemässä kerroksessa muodostaen uudet toimistotilat sekä parkkihallin pohjoismaalaiselle asianajajatoimisto Rochierille. Rakennuksen omistavat Ahlström Capital, HGR Property Partners sekä YIT, joka toimii myös projektin pääurakoitsijana. SBS Betoni Oy, Parma ja Alistron AS vastaavat projektin betonielementtien valmistamisesta. Toimiston arkkitehtuurista vastaa arkkitehtitoimisto SARC.

”Peikon runkojärjestelmä mahdollistaa nopean rungon asennusprosessin. Tämä on mittava etu erityisesti tällaisessa projektissa, joka sijaitsee todella lähellä vilkasta Helsingin keskustaa. Tämän lisäksi Deltapalkit tarjoavat muuntojoustavat tilat loppukäyttäjille rakennuksen koko elinkaaren ajalle. ” toteaa Peikko Finlandin toimitusjohtaja Esa Rusila.

 


Peikon runkojärjestelmä  on joustava, räätälöity ratkaisu, joka sopii erityisesti monikerroksisiin rakennuksiin, kuten toimistoihin, sairaaloihin, kouluihin, hotelleihin, pysäköintitaloihin, ostoskeskuksiin ja asuinrakennuksiin. Runkojärjestelmä koostuu Deltapalkeista, liittopilareista sekä muista rakennuksen teräsrakenteista. Runkojärjestelmä mahdollistaa kustannustehokkaan, hoikan ja tilaa säästävän rakenneratkaisun. Runkojärjestelmän komponenteilla on CE-merkintä standardin EN 1090-1 mukaisesti ja palonkestävyys paloluokkaan R180 asti. Peikon runkojärjestelmä räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Peikon toimitus käsittää suunnittelun, valmistuksen ja tarvittaessa myös asennuksen.

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2016 on noin 170 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 400 ammattilaista. Lisätietoja: <a href=”http://www.peikko.com”>www.peikko.com</a>.