Peab rakentaa uuden peruskoulun Kokkolaan

Peab Oy ja Kokkolan kaupunki ovat solmineet sopimuksen Chydeniuksen uuden koulun rakentamisesta. Kokonaisvastuu-urakkana toteutettavaan hankkeeseen kuuluu vanhan koulun purkutyö ja uudisrakennuksen suunnitelman mukaiset koulutilat. Koulurakennuksen tilavuus on 5 155 brm2. Urakan arvo on 11,2 miljoonaa euroa.

Avoimen oppimisympäristön koulurakennukseen tulee sijoittumaan esikoulu ja vuosiluokat 1-6.

Rakennustyöt käynnistyvät kuluvan vuoden maaliskuussa, ja uuden koulun on määrä valmistua vuoden lopulla 2019. Koulutyö pääsee alkamaan uudessa koulussa alkuvuodesta 2020.

” Koulutilat on suunniteltu selkeiksi ja esteettömiksi. Tilaratkaisuilla pyrimme ennaltaehkäisemään vaaratilanteita. Tämän näemme kaikessa rakentamisessa ja erityisesti eri-ikäisten oppilaiden ja henkilökunnan kohdalla tärkeänä”, kertoo yksikönjohtaja Esko Korpi Peabilta.

Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Se työllistää Pohjoismaissa 15 000 henkeä, joista Suomessa noin 750 henkilöä. Konsernin toiminta on jakautunut neljään liiketoiminta-alueeseen; rakentaminen, kiinteistökehitys, infrarakentaminen sekä teollisuus. Peab-konsernin liikevaihto on 5,1 miljardia euroa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä.