kuva: SRV

Pääpoliisiaseman ja vankilan peruskivi muurattiin Oulussa

Poliisin ja Rikosseuraamuslaitoksen yhteishankkeena toteutettavan uuden pääpoliisiaseman ja vankilan peruskivi on muurattu Oulun Ruskonselässä. Samalle 13 hehtaarin tontille rakennettavan poliisin, vankilan ja istuntosalin yhteishankkeen kustannusarvio on 130 miljoonaa euroa. Rakennuttaja on Senaatti-kiinteistöt ja päätoteuttaja SRV.

kuva: SRV

Työmaalla pääpoliisiaseman toimisto- ja istuntosalitilojen elementtiasennukset ovat jo valmistuneet, ja erikoistilojen ja autohallin elementtiasennukset ovat käynnissä. Pisimmällä ovat vapautensa menettäneiden tilat, joiden vesikatto on valmis ja lattioiden valutyöt ovat alkaneet. Vankilan työmaalla tehdään perustustöitä.

Pääpoliisiaseman rakennustyöt käynnistettiin syyskuussa 2022, ja ne valmistuvat vuoden 2024 loppuun mennessä. Vankilan rakentaminen käynnistettiin huhtikuussa 2023, ja rakennustyöt valmistuvat lokakuun 2025 loppuun mennessä. Tilojen kalustamisen, varustamisen ja tuuletuksen jälkeen pääpoliisiasema on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2025 alkupuolella ja vankila 2026 alkupuolella.

– Työmaa etenee hienosti aikataulussaan. Kohdetta rakennetaan tällä hetkellä noin 100 ammattilaisen voimin, ja parhaimmillaan vahvuus kohoaa noin 150 henkilöön. Hanke tulee kokonaisuudessaan työllistämään noin 300 henkilötyövuoden verran ja tuo jo rakentamis­vaiheessa paikallisesti merkittäviä työllistämisvaikutuksia. Muun muassa maanrakennus­urakka, elementti­toimitukset ja elementti­asennukset hoidetaan Pohjois-Pohjanmaan maakunnasta tulevien yritysten voimin, hankkeen projekti­päällikkö Marko Ahvenlampi kertoo.

Hanke toteutetaan Senaatin allianssimallilla. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 130 miljoonaa euroa ja laajuus 32 400 bruttoneliömetriä. Tilat tulevat Oulun poliisin, Keskusrikospoliisin Oulun yksikön, Oulun käräjäoikeuden ja Oulun vankilan käyttöön.

– Valtakunnallisestikin merkittävä ja ainutlaatuinen rakennushanke on herättänyt hyvin kiinnostusta paikallisten toimijoiden keskuudessa, ja olemme saaneet hyvin tarjouksia pääpoliisiaseman osaurakoihin hankkeen aikana, Senaatti-kiinteistöjen rakennuttamis­ryhmän päällikkö Harri Karjula sanoo.