Oulun yliopistollisen sairaalan uusi pysäköintitalo avataan elokuussa

Rauhaparkissa on hieman yli 800 autopaikkaa, joista noin puolet tulee sairaalan potilaiden ja vierailijoiden käyttöön, puolet varataan sairaalan henkilökunnalle. Pinta-alaa uudella pysäköintitalolla on noin 25 000 neliötä.

”Uudistamisohjelman Master Plan -muutoksesta johtuen hankkeessa lähdettiin liikkeelle kireällä aikataululla, kun vanha pysäköintitalo jouduttiin purkamaan uuden sairaalan rakentamisen tieltä. Tiukoista aikataulu- ja kustannusraameista huolimatta hanke eteni sujuvasti, ja tavoitebudjetti pystyttiin alittamaan merkittävästi – kiitos siitä yhteistyökumppaneille”, OYS 2030 -ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio sanoo.

Rauhaparkin valmistuttua OYS:n alueella on sairaalan asiakkaille suunnattuja parkkipaikkoja yhteensä hieman yli 800 ja työntekijöille noin 2400. Lisäpaikkoja on luvassa uudisrakentamisen edetessä.

”Tavoitteena on sujuva palvelukokemus asiakkaillemme, ja esimerkiksi uuden sairaalan viereen maan alle rakennettavista pysäköintitiloista pääsee tulevaisuudessa suoraan hissillä sairaalan ylempiin kerroksiin”, Tampio kertoo.