Osuuskauppa PeeÄssä kehittää 28 miljoonalla Pohjois-Savon hotelleitaan

Pohjoissavolainen Osuuskauppa PeeÄssä investoi Kuopiossa, Iisalmessa ja Tahkolla sijaitsevien hotelliensa kehitykseen. Mittavimmat 17 miljoonan euron uudistustyöt tehdään Break Sokos Hotel Tahkolla.

– Matkailuelinkeino on koko Pohjois-Savolle miljoonien arvoinen vientituote. Alan työllistävä vaikutus on suuri ja verojalanjälki iso. Alueella on vielä paljon potentiaalia matkailun kasvattamiseen, mutta se vaatii investointeja niin majoitusyritysten ja ohjelmapalveluiden laatuun kuin tarjonnan määrään. Osuuskaupan liiketoiminnassa matkailulla on merkittävä rooli ja siihen panostetaan, Osuuskauppa PeeÄssän toimitusjohtaja Mikko Junttila sanoo.

– Nykymatkailija on halukas maksamaan laadusta. Meidän hotellimme viedään uudistuksissa suoraan odotukset ylittävälle tasolle, ihmisten yksilöllisyyden tarve ja vapauden kaipuu huomioiden, Junttila kertoo.

Break Sokos Hotel Tahkon hotellihuoneet ja vastaanotto uudistetaan. Seitsemänkerroksiseen uudisosaan tulee yli 50 maisemahuonetta, monimuotoisia vapaa-ajan tiloja ja katolle uutta ravintolatilaa. Uudistustyöt alkavat alkuvuonna 2023 ja valmistuvat vuoden 2024 aikana.

– Hotelliuudistus on luontainen jatkumo Tahkon alueen muille käynnissä oleville kehityshankkeille, joihin kuuluu muun muassa reitistöjen ja palveluiden kehittämistä, esimerkkeinä Pohjoismaiden suurin vaijeriliuku, pyöräilyreitistöt ja Tahkon huipulle tuleva metsäkylpylä. Tahkon kehittämisen kattotason tavoitteina on luoda Tahkosta kotimaan halutuin ympärivuotinen vapaa-ajan matkakohde ja viisinkertaistaa ulkomaisten matkailijoiden määrä alueella vuoteen 2030 mennessä, Osuuskauppa PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen kertoo.

Kuopiolaisen Original Sokos Hotel Puijonsarven vuonna 2018 alkanut kehitystyö jatkuu hotellihuoneiden uudistuksella, joka alkaa lokakuussa 2022 ja valmistuu vapuksi 2023. Iisalmen bisnesmatkailuun painottunut Original Sokos Hotel Koljonvirta uudistetaan kesäkuuhun 2023 mennessä. Hotelliin tulee muun muassa uusi ravintolamaailma terasseineen.