Kuvat: huutokaupat.com

Nurmijärven kunta myy Suomiehen koulurakennukset verkkohuutokaupalla

Nurmijärven kunta huutokauppaa Suomiehen kylän koulukiinteistöt, jotka sijaitsevat 15 minuutin ajomatkan päästä Rajamäen, Hyvinkään ja Jokelan palveluista. Kunta järjestää yleiset näytöt sunnuntaina 20.1. ja 10.2. Kohde on nähtävillä Huutokauppa.comin sivuilla.

Kuvat: huutokaupat.com

Suomiehen koulukiinteistöt käsittävät 1916 valmistuneen puukoulun ja 1950 valmistuneen kivikoulun sekä 1938 rakennetun talousrakennuksen. Puukoulun rakennuksen pinta-ala on 245 k-m² ja rakennuksen opetustilat ovat yhdessä kerroksessa. Kivikoulun pinta-ala on 512 k-m² ja sen tilat on kolmessa kerroksessa. Koulurakennukset on luokiteltu Nurmijärven rakennusperintöselvityksessä luokkaan 1, johon kuuluvat Nurmijärven arvokkaimmat kohteet.

”Harvoin tarjolla on näin kiinnostavaa ostokohdetta. Riippuen huutokauppaan osallistuvien innosta, kohteen saattaa saada hyvinkin edulliseen hintaan”, Nurmijärven kunnan maankäyttöpäällikkö Hannu Kujala kertoo.

”Kohde on keskellä kauneinta maaseutua, pihapiiristä löytyvät kiipeilytelineet sekä urheilukentät ja rakennukset itsessään huokuvat historiaa. Koko paketti on vain vartin päästä kolmen eri taajaman palveluista. En näkisi mahdottomana, että joku kiinnostuisi remontoimaan esimerkiksi majatalon tähän historialliseen kiinteistöön. Toki kohde sopii myös isolle perheelle”, Kujala toteaa.

Huutokaupattavan koulukiinteistön huutoaika päättyy keskiviikkona 20.2.2019. Kohde myydään yhtenä kokonaisuutena korkeimman hyväksyttävän tarjouksen tehneelle. Kunta pidättää itsellään oikeuden hylätä kaikki tehdyt tarjoukset. Lopullisen myyntipäätöksen tekee Nurmijärven kunnanhallitus.