Kuva: Wikipedia

Peab saneeraa Aleksis Kiven koulun Helsingissä

Peab Oy ja Helsingin kaupunki ovat sopineet Porvoonkatu 2:ssa Helsingissä sijaitsevan Aleksis Kiven peruskoulun tilojen uudistamisesta. Urakkasumma on 22 milj. euroa.

Tilat saneerataan vastaamaan opetuksen ja nykyajan vaatimuksia. Koulun ikkunat, vesikatteet, julkisivurappaukset ja talotekniset järjestelmät uusitaan kokonaan sekä parannetaan energiataloutta. Myös wc-tiloja tullaan lisäämään.  Lisäksi korjataan kosteusvaurioituneita rakenteita ja uusitaan salaojajärjestelmä. Päärakennuksen ullakolle rakennetaan uudet ilmanvaihtokonehuoneet.

Kuva: Wikipedia

Peabille on kertynyt kokemusta vastaavanlaisista hankkeista pääkaupunkiseudulla. Viimeksi saneerattiin Tapiolan koulu ja lukio, jossa perussaneeraustöiden lisäksi purettiin vanhoja kiinteistöjä ja rakennettiin tilalle uusia.

Olemme Peabilla erittäin iloisia tästä hankkeesta, mikä jatkaa aiemmin tehtyjen kouluhankkeiden sarjaa, toteaa Peabin Etelä-Suomen aluejohtaja Marko Rinkinen.

Koulurakennus oli valmistuessaan vuonna 1934 Pohjoismaiden suurin kansakoulu ja toimi pitkään modernin koulurakennuksen esimerkkinä. Olemme tyytyväisiä, että kauan odotetun perusparannuksen myötä rakennus palvelee jälleen nykyaikaiselle oppimisympäristölle asetettuja vaatimuksia, kertoo Helsingin kaupungin projektinjohtaja Jarmo Kivinen.

Projekti käynnistyy tammikuussa 2019 ja valmistuu maaliskuussa 2021.