Nurmijärvelle on valmistunut puutalokortteli, jossa on 90 asuntoa. Kuva: A-Kruunu

Nurmijärvelle valmistui 90 asunnon puukerrostalokortteli 

Klaukkalan Jouhisarankujalle valmistui BoKlok-konseptin mukainen kolmen puukerrostalon kortteli, jonka kaksi taloa rakennettiin A-Kruunun vuokra-asunnoiksi ja yksi talo BoKlokin myyntiin omistusasunnoiksi. 

Nurmijärvelle on valmistunut puutalokortteli, jossa on 90 asuntoa. Kuva: A-Kruunu

A-Kruunun taloihin valmistui 63 asuntoa, joiden koot vaihtelevat välillä 28–76 m2. Asuntojen keskivuokra on 15,13 €/m2. Hakemuksia taloon tuli hakuajan puitteissa 108 kappaletta. 

Hakijat arvostivat sitä, että alue on sekä maalaismaisen rauhallinen että lähellä koulua, päiväkotia ja monipuolisia liikuntapalveluita. Isojen asuntojen kohdalla arvostettiin halvempaa vuokraa pääkaupunkiseudun vuokriin verrattuna. Puurakennuksessa asuminen ei noussut hakijoiden toiveissa erityisesti esiin. 

– Puukerrostaloasuminen on suomalaisille vielä melko uusi asia. Uskomme, että asumiskokemusten ja kasvavan ympäristötietoisuuden myötä hakijat alkavat arvostaa asumista puurakennuksessa. A-Kruunun asuntotuotannossa puukerrostalojen osuus on jo nyt noin kolmasosa. Puurakentamisen avulla vähennämme määrätietoisesti arvoketjun päästöjä tuotannossamme, toimitusjohtaja Jari Mäkimattila toteaa. 

– Jouhisarankujan kohde on erinomaisesti toteutettu hanke ja palvelee siten tavoitettamme edistää asumisen laatua ja hyvää arkkitehtuuria, Mäkimattila sanoo. 

Hankkeen pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti SAFA Mikko Rosti Ark7 Oy:stä ja A-Kruunun sopimuskumppanina urakoinnissa Skanska Talonrakennus Oy. 

Boklok-konsepti on Skanskan ja IKEAn yhteinen asumisen konsepti, jossa tilaelementit ovat vakioituja ja asuntojen kalusteet, varusteet ja laitteet hankintaan pääosin Ikeasta. 

– Olemme ylpeitä lopputuloksesta, josta muodostui maisemaan hyvin sopiva ja harmoninen kokonaisuus sekä samalla myös Nurmijärven ensimmäinen puukerrostalokortteli. Yhteistyö A-Kruunun kanssa toimii hyvin ja mahdollistaa kestävän kehityksen mukaisesta puutaloasumisesta yhä useammalle, BoKlok Suomen maajohtaja Kati Valtonen toteaa