Kuvassa K-Citymarket Sastamalan aurinkovoimala, joka on Playgreenin suunnittelema ja toimittama. Vaalea katto tehostaa voimalan tuotantoa. Kuva: Antti Kostiainen

Nordic Waterproofing ostaa neljänneksen aurinkoenergiaratkaisujen Playgreen Finlandista

Kuvassa K-Citymarket Sastamalan aurinkovoimala, joka on Playgreenin suunnittelema ja toimittama. Vaalea katto tehostaa voimalan tuotantoa. Kuva: Antti Kostiainen

Playgreen Finland Oy perustettiin vuonna 2010 Porvoossa, ja se on auttanut asiakkaitaan suunnittelemaan, valitsemaan ja asentamaan aurinkosähkövoimaloita julkisiin rakennuksiin, yrityksiin, maatiloille ja yksityisasuntoihin. Playgreenillä on myös tarvittava kapasiteetti suunnitella ja asentaa sähköautojen latausasemia. Yrityksellä ei ole omaa tuotantoa. Sen toimisto sijaitsee Helsingissä.

”Me Nordic Waterproofingilla olemme innoissamme tästä hankinnasta. Playgreenillä on varsin kiinnostava asema nopeasti kasvavilla aurinkopaneelimarkkinoilla, ja näemme synergiaetuja nykyisten Suomen-liiketoimintojemme kanssa sekä Tuotteet ja ratkaisut- että Asennuspalvelut -toimialoilla”, sanoo Martin Ellis, Nordic Waterproofingin konserninjohtaja.

”Playgreen on kasvanut nopeasti monen vuoden ajan, ja tämä on luonteva askel yrityksen kehityksen vauhdittamisen kannalta”, sanoo Playgreenin toimitusjohtaja Jouni Penttinen.

”Meistä on hienoa saada vahva omistaja, jolla on pitkän tähtäimen tavoitteita ja hyvä ymmärrys liiketoiminnastamme. Näemme merkittäviä synergiamahdollisuuksia ennen kaikkea markkinoinnissa ja markkinoiden laajentamisessa, mutta myös asennuspalveluissa ja ratkaisujen kehittämisessä”, Penttinen toteaa.

Nordic Waterproofing Holding A/S:n suomalainen tytäryhtiö Nordic Waterproofing Oy maksaa Playgreenin osakkeista 120 000 euroa. Hankinta rahoitetaan Nordic Waterproofingin nykyisillä luottojärjestelyillä. Nordic Waterproofingilla on myös optio hankkia 55 % lisää yrityksen osakekannasta kahden vuoden kuluessa. Hankinnan kulut ovat yhteensä alle miljoona Ruotsin kruunua hankintaprosessiin liittyvien konsultointikulujen johdosta, ja ne vaikuttavat vuoden 2020:n toisen kvartaalin tuloslaskelmaan. Hankinnalla odotetaan olevan positiivisia vaikutuksia Nordic Waterproofingin osakekohtaisiin tuloksiin vuonna 2020.