NCC rakentaa yhtenäiskoulun Mikkeliin

NCC on allekirjoittanut sopimuksen Mikkelin kaupungin kanssa Urpolan koulun rakentamisesta. Noin 11 000 neliön kokoiseen uuteen yhtenäiskouluun rakennetaan muuntojoustavat tilat 850 oppilaalle. Koulun arkkitehtuurista vastaa Lukkaroinen Arkkitehdit.

Rakennuksesta tulee puu- ja betonirakentamisen hybridirakennus. Puinen aula katsomoportaineen on rakennuksen sydän. Puuta käytetään myös pintarakenteissa ja julkisivussa, sekä rakennuksen muissa keskeisissä sisätiloissa.

– Koska rakennuksessa käytetään paljon sekä puuta että betonia, kiinnitämme erityistä huomiota materiaalien sääsuojaukseen ja kosteudenhallintaan, kertoo NCC:n aluejohtaja Tommi Tiihonen

– Rakentaminen ja nostokurjet viestivät aina kaupungin elinvoimaisuudesta ja laajemmasta uskosta parempaan huomiseen. Erityisesti näin, kun urakkasopimuksen allekirjoitus konkretisoi koulurakentamisen vilkkaan valtatien vieressä. NCC:n tarjous oli pitkän kilpailutusprosessin jälkeen hinta-laatusuhteeltaan voittava. Uskomme kokeneeseen rakentajaan ja lopputulokseen on iso, kertoo Mikkelin kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä.

Työt tontilla käynnistyvät loppukeväällä 2022, ja koulu on käytössä vuoden 2024 alussa.