ncc
Kuva: NCC

NCC korjaa Malmin kirkon

Helsingin seurakuntayhtymä on valinnut NCC:n tekemään vuonna 1981 valmistuneen Malmin kirkon peruskorjauksen. Helsingin kaupunginmuseo on mukana arkkitehti Kristian Gullichsenin suunnitteleman kirkon korjaustyön ohjauksessa. Urakan arvo on 8,5 miljoonaa euroa. Remontti on alkanut, ja kirkko avataan käyttäjille keväällä 2025.

Kuva: NCC

Malmin kirkon peruskorjausurakka alkaa toukokuun 2023 alussa, ja NCC:n urakan osuus koko remontista on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä.

Peruskorjauksessa muun muassa uusitaan vesikatto, julkisivun tiilet, ulkoseinien lämmöneristeet ja salaojat. Rakennus liitetään tontille tehtävään maalämpöjärjestelmään.

– Reilulla 46 000 jäsenellään Malmi on Helsingin suurin seurakunta ja yksi Suomen suurimmista. Malmin kirkko on seurakuntamme pääkirkko, joten sen korjaaminen nykypäivän vaatimukset täyttäväksi ja monikäyttöiseksi tilaksi on tärkeää, sanoo Malmin seurakunnan kirkkoherra Elina Perttilä.

– Kirkkojen rakentaminen on rakentajille ollut perinteisesti uran huipennuksia. Kirkkojen korjaaminen on vähintään yhtä merkittävä kokemus. Onkin poikkeuksellista, että pääsemme NCC:llä aloittamaan jo toisen kirkkoprojektin tänä vuonna. Malmin kirkon projektissa tehdään vieläpä merkittäviä toimenpiteitä energiatehokkuuden parantamiseksi ja hiilijalanjäljen minimoimiseksi, kertoo NCC:n korjausrakentamisen toimialajohtaja Jarkko Heinonen.