Kuvassa Konepajan lukio.
Konepajan lukio.

NCC aloittaa Konepajan lukion ja aikuislukion Töysänkatu 2 -kiinteistön korjaamisen Helsingissä

NCC valittiin keväällä Konepajan lukion tarjouskilpailussa Helsingin kaupungin Töysänkatu 2 -kiinteistön korjaushankkeen projektinjohtourakoitsijaksi. Rakennushankkeessa on kokonaisuudessaan kyse vuosina 1942–87 rakennetun 8-kerroksisen opetus- ja toimistorakennuksen perusparantamisesta ja tilamuutoksista.

Hanke alkoi kehitysvaiheella, jossa laadittiin tarkennettu vaiheistusaikataulu ja viestintäsuunnitelma. Lisäksi tehtiin useita mallirakenteita, jotka katselmoitiin ja dokumentointiin. Mallirakenteiden perusteella päätettiin arkkitehtonisesti, teknistaloudellisesti ja rakenteellisesti sopivimmat rakenne- ja asennusratkaisut.

Nyt 6005 m2:n korjausrakennushanke siirtyy erillisellä projektinjohtourakkasopimuksella toteutusvaiheeseen.

– Helsingin kaupungin valitsema aikaisen integroinnin toteutusmalli on mielestäni moderni tapa toteuttaa rakennushankkeita ja soveltuu erityisen hyvin hankkeeseen, jossa tilojen rakentaminen on vaiheistettu ja rakennus on käytössä koko projektin ajan. Valittu toteutusmalli kehitysvaiheineen mahdollistaa kaikkien hankeosapuolien osaamisen saamisen mukaan suunnitelmiin ja toteutukseen sekä pienentää oleellisesti riskiä yllättävistä kustannusaiheista. Lisäksi kehitysvaihe mahdollistaa kestävän kehityksen ja kiertotalouden huomioimisen yksityiskohtaisesti, NCC:n korjausrakentamisen toimialajohtaja Jarkko Heinonen toteaa.

Rakennustyöt alkavat heti ja valmistuvat vaiheittain niin, että viimeinen optiovaihe valmistuu ensi kesään 2025 mennessä.